Ένα εντυπωσιακό ξενοδοχείο από πάγο στην Σουηδία διαθέτει σουίτα που το όνομα της είναι επηρεασμένο από γνωστό ελληνικό νησί.

Με την ευκαιρία ανακαλύψτε αν τα ακριβά ξενοδοχεία προσέχουν περισσότερο την καθαριότητα τους!

Μόλις δύο βδομάδες πήρε για να δημιουργηθεί η 30η εκδοχή του ICEHOTEL στην Σουηδία. Για να πάρει μορφή το εντυπωσιακό ξενοδοχείο, ασχολήθηκαν αποκλειστικά γι’αυτό 33 καλλιτέχνες από 16 χώρες. Το ξενοδοχείο από πάγο δεν είναι ανοιχτό όλο τον χρόνο και λειτουργεί μέχρι τον Απρίλιο.

Μία «ελληνική» ανάμεσα στις σουίτες που διαθέτει

Μαζί με την ομάδα οικοδόμησης του ξενοδοχείου, οι καλλιτέχνες δημιούργησαν 15 σουίτες τέχνης για τους επισκέπτες, οι οποίοι τώρα μπορούν, έως τις 14 Απριλίου του 2020, να διανυκτερεύσουν στη σουίτα «White Santorini».

Αλλά και στις «Golden Ice», «Bone Room», «Feline Lair», «Subterranean», «Warm Up», «Ginkgo», «Cabinet In The Woods», «Kaleidoscope», «Echoes Of The Torne River» και «Crescents», μεταξύ άλλων.

Μετά, το ICEHOTEL #30 θα λιώσει και θα «επιστρέψει» στον Torne. Θα παραμείνει μόνο το «ICEHOTEL 365». Είναι το μόνιμο τμήμα του ξενοδοχείου, το οποίο προσφέρει εμπειρία πάγου και χιονιού 365 μέρες τον χρόνο.

Την προηγούμενη άνοιξη, 1.300 κομμάτια πάγου συλλέχθηκαν από το ποτάμι και διατηρήθηκαν έως την εποχή που μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως δομικά υλικά.

ξενοδοχείο από πάγο

Ο διευθυντής δημιουργικού του ICEHOTEL, Luca Roncoroni αναφέρει: «Σχεδιάσαμε το ICEHOTEL #30 από τις αρχές της άνοιξης, όταν η επιτροπή αποφάσισε ποιες σουίτες τέχνης θα υλοποιηθούν. Υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο στη δημιουργία τέχνης και ντιζάιν, σε συνεργασία με το ποτάμι, τον ουρανό και τον αέρα». Αντίστοιχο ξενοδοχείο με της Σουηδίας υπάρχει και στην Φινλανδία.

Πριν 30 χρόνια, ο ιδρυτής του ICEHOTEL, ο Yngve Bergqvist ξεκίνησε να βαδίζει στο μονοπάτι που οδήγησε στο πρώτο ξενοδοχείο από χιόνι και πάγο στον κόσμο. Σήμερα, το ξενοδοχείο στο Jukkasjärvi έχει φιλοξενήσει πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες από όλον τον κόσμο. Ο Διευθύνων σύμβουλος Malin Franvk τόνισε: «Φέτος, το ICEHOTEL γιορτάζει τα 30 χρόνια του. Το ξενοδοχείο είναι πραγματικά κάτι το ιδιαίτερο».

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ