Υπέροχες βουτιές και μοναδικές γεύσεις. τι άλλο μπορεί να ζητήσει κανείς από τια διακοπές του; Εμείς, στο travelstyle.gr, σας προτείνουμε τον κορυφαίο προορισμό που θα μπορέσετε φέτος να κάνετε συνδυασμό και των δύο: Αμοργός.

- Advertisement -

Στο κυκλαδίτικο νησί θα μπορέσετε να κάνετε απίστευτες καταδύσεις στον αιγαιοπελαγίτικο βυθό και να δείτε εικόνες που θα σας «γεμίσουν» για μια ζωή!

Το αίσθημα της «Ελεύθερης Πτώσης»…Αυτό είναι που επιδιώκω κατά την προπόνηση της ελεύθερης κατάδυσής μου… Μα γιατί;
Με το να αφήνεις το σώμα σου να βυθιστεί, αποδεχόμενος το βάθος, την αυξανόμενη πίεση, το τοπίο που ξεθωριάζει… Κάθε μέτρο που απομακρύνεσαι από την επιφάνεια είναι ένα μέτρο πιο κοντά στον εαυτό σου… Μια στιγμή που τα αφήνεις όλα πίσω σου…τους φόβους, το άγνωστο, την αβεβαιότητα της ανάδυσης…Απλά τα αφήνεις όλα πίσω σου και ζείς τη στιγμή για αυτό που είναι…
Κάτι μέσα σου έχει λάβει τον έλεγχο των πάντων,την αντίληψη του κορμιού σου,των ορίων σου,του περιβάλλοντός σου… Και ξαφνικά παίρνεις το μήνυμα…μια αντίληψη, μια εσωτερική φωνή…αυτό είναι, ξέρεις ότι τώρα μπορείς να γυρίσεις και να αρχίσεις την ανάδυση…εγώ πάντα υπακούω στο εσωτερικό αυτό «μήνυμα».

by Jenna Apokotos

Όπως είναι απολύτως λογικό όμως, μετά το κολύμπι και τις καταδύσεις, θα θελήσετε να φάτε. Τι καλύτερο λοιπόν από το να βρεθείτε στις ημέρες γαστρονομίας Αμοργού; Ένα φεστιβάλ που θα σας «βυθίσει» στις μοναδικές συνταγές και γεύσεις του νησιού.

Οι Ημέρες Γαστρονομίας Αμοργού θα διεξάγονται κάθε χρόνο τον Σεπτέμβρη και θα διαρκούν μία εβδομάδα, παράλληλα με την διοργάνωση του καταδυτικού αγώνα “The Authentic Big Blue”. Φέτος θα διεξαχθούν το διάστημα 18-24 Σεπτεμβρίου 2017. Θα αποτελέσουν μια γιορτή της τοπικής γαστρονομίας της Αμοργού και σκοπός τους είναι:

  • Η ανάδειξη και η προβολή των τοπικών συνταγών, των προϊόντων αλλά και της γαστρονομικής κουλτούρας του νησιού της Αμοργού από το χθες έως και το σήμερα σε ένα ευρύτερο ελληνικό αλλά και διεθνές κοινό με το βλέμμα στο αύριο της Αμοργιανής κουζίνας
  • Η γνωριμία, η ενασχόληση και η εμβάθυνση του συνόλου του πληθυσμού της Αμοργού ανεξαρτήτου ηλικίας και φύλου αλλά και των επισκεπτών του νησιού με την γαστρονομική κουλτούρα του νησιού της Αμοργού, και τέλος
  • Η χρήση όλο και περισσότερο τοπικών συνταγών και τοπικά παραγόμενων προϊόντων από το σύνολο των επισιτιστικών επιχειρήσεων και των Ξενοδοχείων της Αμοργού, καθώς και η εκπαίδευση τους στην χρήση αυτών των συνταγών και των προϊόντων.

Οι Ημέρες Γαστρονομίας Αμοργού θα έχουν δύο κύριους άξονες:

Η Έκθεση Προϊόντων & Γαστρονομίας θα λειτουργήσει ως μια υπαίθρια αγορά. θα πραγματοποιηθεί στα Κατάπολα της Αμοργού και θα διαρκέσει καθ’ όλη την διάρκεια των Ημερών Γαστρονομίας.

Οι ώρες λειτουργίας της θα είναι απογευματινές και θα ανακοινωθούν σύντομα. Σε αυτή θα συμμετάσχουν τόσο τοπικοί παραγωγοί, όσο και μαγαζιά του νησιού, ο καθένας με το δικό του περίπτερο.

Στην έκθεση αυτή οι τοπικοί παραγωγοί καθώς και τα καταστήματα που θα επιλέξουν να συμμετάσχουν θα έχουν την ευκαιρία να εκθέσουν τα προϊόντα τους, να τα προβάλουν, να τα διαφημίσουν, αλλά και να τα πουλήσουν στους επισκέπτες.

 

 

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ