Καρύταινα: Το χωριό του πεντοχίλιαρου,,,,Η Ορεινή Αρκαδία κρύβει πανέμορφα χωριά. Ίσως το πιο όμορφο είναι το «Χωριό του Πεντοχίλιαρου» η ξακουστή και γραφική Καρύταινα.

Από το 1984 το μεσαιωνικό κάστρο του χωριού κοσμούσε το (τότε) χαρτονόμισμα με την τότε υψηλότερη αγοραστική αξία. Το κάστρο οικοδομήθηκετον 13ο αιώνα όταν το χωριό κατείχαν οι Φράγκοι και δεσπόζει επιβλητικό στον μεγάλο βράχο πάνω από τον οικισμό. Ακριβώς δίπλα του βρίσκεται ο βυζαντινός ναός της Παναγία που αργότερα έμεινε γνωστή ως «εκκλησία του Κολοκοτρώνη» ο οποίος απελευθέρωσε το χωριό κατά την επανάσταση του 1821.

Καρύταινα: Ένα χωριό που άξιζε για πέντε χιλιάδες δραχμές!Το χωριό που ύμνησε ο Καζαντζάκης και λάτρεψε ο Κολοκοτρώνης

karitaina

Τι κάνει την Καρύταινα να ξεχωρίζει
Τι είναι αυτό που κάνει την Καρύταινα να ξεχωρίζει; Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως ο ρομαντισμός που αποπνέουν τα λιθόστρωτα σοκάκια της δημιουργεί μια αίσθηση αλλοτινών εποχών, άλλοι στέκονται στις μοναδικές φυσικές ομορφιές της και άλλοι θεωρούν πως το άλφα και το ωμέγα σε όλη την υπόθεση είναι οι τεράστιες δυνατότητες εναλλακτικού τουρισμού που πρoσφέρει ο Αλφειός. Το rafting, άλλωστε, δεν είναι μια εμπειρία που ζει κανείς καθημερινά.

karitaina

Καρύταινα: Το στολίδι της Αρκαδίας που θα σας…ξεμυαλίσει (photos)

Καζαντζάκης: Το «Τολέδο» της Πελοποννήσου
Γεγονός αναντίρρητο πάντως είναι πως ο χαρακτηρισμός της περιοχής από το μεγάλο συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη ως «Το Τολέδο της Πελοποννήσου» λίγο απέχει από την πραγματικότητα. Το ιστορικό και όμορφο χωριό προσφέρεται για εκδρομές και τριήμερα. Απολαύστε τη θέα από το φημισμένο Κάστρο,περπατήστε στα σοκάκια του γραφικού χωριού και ζήστε τη φύση.

karitaina

Ο Ελληνικός οικισμός με τα μεσαιωνικά χαρακτηριστικά που τον 13ο αιώνα αναφέρεται ως πρωτεύουσα μιας από τις φράγκικες βαρωνίες

Περπατήστε στο ελατόδασος του Μαινάλου
Η ομορφιά της περιοχής μαγνητίζει τους επισκέπτες και με το υπέροχο ελατόδασός του Μαινάλου. Το υγρό στοιχείο, τα πανύψηλα έλατα και το υπέροχο φυσικό περιβάλλον της περιοχής θα σας φέρουν ακόμα πιο κοντά με την μαγεία της Καρύταινας και ευρύτερα της Ορεινής Αρκαδίας. Για τους λάτρεις του σκι και του χιονιού αξίζει να επισκεφτείτε και το πανέμορφο και ανακαινισμένο χιονοδρομικό κέντρο της περιοχής που θα σας αναζωογονήσει παρέχοντας όλες τις ανέσεις.

πηγή:athensmagazine.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ