Εγκισάιμ: Το γραφικό γαλλικό χωριό στον αλσατικό δρόμο του κρασιού

Aπλωμένο γύρω από ένα φρούριο του 8ου αιώνα το Εγκισάιμ βρίσκεται στη βόρειο-ανατολική Γαλλία. Η κωμόπολη της Αλσατίας έχει αλλάξει ελάχιστα τους τελευταίους πέντε αιώνες και η μεσαιωνική ατμόσφαιρα συναντάται διάχυτη στα γραφικά πλακόστρωτα.

Βρίσκεται στον αλσατικό δρόμο του κρασιού και ο επισκέπτης αξίζει να δοκιμάσει το υψηλής ποιότητας κρασί που παράγει, της ποικιλίας Riesling.

Εγκισάιμ: Το γραφικό γαλλικό χωριό στον αλσατικό δρόμο του κρασιού

Τα έντονα χρωματισμένα σπίτια του χωριού στολίζονται με πολύχρωμα λουλούδια, ενώ μερικά φιλοξενούν επιγραφές στην αλσατική διάλεκτο.

Τα κτίρια είναι κατασκευασμένα από τον 16ο και 17ο αιώνα, ωστόσο είναι ιδιαίτερα καλοσυντηρημένα. Τα πέτρινα καλντερίμια, τα σιντριβάνια και η μικρή πλατεία κερδίζουν τις εντυπώσεις…

Εγκισάιμ: Το γραφικό γαλλικό χωριό στον αλσατικό δρόμο του κρασιούΑκόμη, συμμετέχει στο σύνδεσμο των πιο όμορφων χωριών της Γαλλίας και η παραδοσιακή αισθητική του γοητεύει τους ταξιδιώτες κάθε εποχή του χρόνου.

Οι περισσότεροι κάτοικοι ασχολούνται όπως είναι λογικό με την αμπελουργία για να μπορούν οι επισκέπτες να απολαμβάνουν το γευστικό κρασί.

Αν βρεθείτε εκεί, σίγουρα θα γοητευτείτε από το όμορφο φυσικό τοπίο και τη γραφικότητα του χωριού.

Εγκισάιμ: Το γραφικό γαλλικό χωριό στον αλσατικό δρόμο του κρασιού

Πως να πάτε: Αεροπορικά μέχρι τη Λυών και από εκεί οδικώς φτάνετε οδικώς στο χωριό Εγκισάιμ σε 3 ώρες και 35 λεπτά.

Δείτε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ