Μεντόν: Η

Ανάμεσα στα βουνά και τα δροσερά νερά της Μεσογείου, το Μεντόν είναι η τελευταία πόλη στη Γαλλική Ριβιέρα πριν τα ιταλικά σύνορα.

Τα παραδοσιακά σπίτια βαμμένα στα χρώματα της ώχρας της είναι χτισμένα στην πλαγιά του βουνού και κατεβαίνουν προς τη θάλασσα.

Η πόλη των 30.000 κατοίκων μπορεί να στερείται τη δημοσιότητα των γειτόνων της κατά μήκος της ακτής, όπως το Μόντε Κάρλο, οι Κάννες ή το Σαιν-Τροπέ, αλλά η μίξη της αρχιτεκτονικής Belle Époque και οι ήρεμοι δρόμοι αποτελούν μέρος της γοητείας της.

Μεντόν: Η "άγνωστη" γωνιά της Γαλλικής Ριβιέρας

Το Μεντόν είναι φημισμένο για το ιδιόμορφο φεστιβάλ που διοργανώνει κάθε χρόνο από το 1896, με πρωταγωνιστές τα μυρωδάτα λεμόνια που καλλιεργούνται εκεί. Αποτελούν σύμβολο του και κάθε Φεβρουάριο οι δρόμοι γεμίζουν με γιγαντιαίες κατασκευές από εσπεριδοειδή σε διάφορα σχήματα, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες.

Διαβάστε ακόμα:  Γαλλία: Φάλαινα μπελούγκα εντοπίστηκε στον ποταμό Σηκουάνα

Αξίζει να επισκεφθείτε το μουσείο Jean Cocteau, προς τιμήν του Γάλλου εικαστικού καλλιτέχνη, ποιητή και συγγραφέα που φιλοξενεί παραπάνω από εννιακόσια έργα του.

Στο Βοτανικό Κήπο θα απολαύσετε μια χρωματική πανδαισία σε μια όαση γαλήνης με γάργαρες πηγές και τεχνητές λίμνες.

Μεντόν: Η "άγνωστη" γωνιά της Γαλλικής Ριβιέρας

Μίνι ταξιδιωτικός οδηγός

  • Το Menton απέχει 40 λεπτά με το αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο της Νίκαιας και διαθέτει καλές συγκοινωνιακές συνδέσεις κατά μήκος της ακτής
  • Οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από 5C έως 17C το χειμώνα και 18C έως 28C το καλοκαίρι
  • Τα ποσοστά εγκληματικότητας είναι χαμηλά
  • Η νυχτερινή ζωή στο Μεντόν είναι περιορισμένη

Δείτε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ