Ιερουσαλήμ Ισραήλ
Ενημερώθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 2020, 13:50

Το Ισραήλ είναι η πρώτη χώρα που επιστρέφει στο lockdown, αφού με βάση τα κατά κεφαλήν κρούσματα, είναι στη χειρότερη θέση παγκοσμίως. Πάνω από 3.000 μολύνσεις από κορονοϊό καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο έναντι μόλις 20 όταν η χώρα έβγαινε από το πρώτο lockdown τον Απρίλιο.

Με αυτά τα δεδομένα, η κυβέρνηση αποφάσισε να εγκρίνει lockdown δύο εβδομάδων, που θα συμπέσει με εθνική εορτή, αφού οπώς φαίνεται δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή για να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό. Η δεινή κατάσταση στον τομέα της υγείας αλλά και η ανάγκη προστασίας των πολιτών και μείωσης της επέκτασης της πανδημίας, επιβάλλει το κλείσιμο εκ νέου. Τι σημαίνει αυτό;

Οι πολίτες της χώρας απαγορεύεται να απομακρύνονται περισσότερα από 500 μέτρα από το σπίτι τους, ενώ σχολεία και εταιρείες θα κλείσουν εκτός από αυτά που θεωρούνται απαραίτητα. Όσον αφορά στην εστίαση, τα εστιατόρια θα προσφέρουν μόνο delivery και οι τουρίστες θα απαγορεύονται.

Η κυβέρνηση μετά από 2 εβδομάδες θα κρίνει βάσει των αποτελεσμάτων με τα κρούσματα και τους νοσούντες με ποιον τρόπο θα προχωρήσει στο άνοιγμα ή εάν θα χρειαστεί να συνεχιστεί το κλείσιμο της χώρας.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ