Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
31 C
Athens
ΑρχικήΑττικήΑθήναΒγαλμένο από την Σικελία του '50: Το ιταλικό εστιατόριο του Πειραιά που...

Βγαλμένο από την Σικελία του ’50: Το ιταλικό εστιατόριο του Πειραιά που μας μαγεύει εδώ και 13 χρόνια (Photos)

Ένας από τους λόγους που τα βήµατά µας µας οδηγούν εδώ και 13 χρόνια στην Καστέλλα δεν είναι άλλος από την ιταλική trattoria Tοny Bonanno.

Διαβάστε ακόμα: New spot – Ένας κρυμμένος κήπος στο κέντρο της πόλης

- Advertisement -

Και µπορεί η εξαιρετική πανοραµική θέα του στο Μικρολίµανο και τη φωταγωγηµένη αθηναϊκή «Ριβιέρα» να είναι βασικό θέλγητρο, όµως τόσο το φαγητό όσο και η διακόσµησή του, εµπνευσµένη από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης και βγαλµένη λες και από κινηµατογραφικό σκηνικό της νότιας Ιταλίας και της Σικελίας του ’50-’60, έχει κερδίσει πιστούς θαµώνες.

Λευκά τραπεζοµάντιλα, καθρέφτες-αντίκες, vintage έπιπλα από προσωπική συλλογή του ιδιοκτήτη, κεριά αναµµένα και ασπρόµαυρα κάδρα που απεικονίζουν γνωστούς µαφιόζους καταφέρνουν να µας ταξιδέψουν σε άλλη εποχή… Όσο για το φαγητό, φέρει αρώµατα και γεύσεις από την Κάτω Ιταλία, από γνήσιες, µαφιόζικες συνταγές.

Διαχρονικά πιάτα όπως το ριζότο tartuffo, Paccheri Bolognese, το πεντανόστιµο µπούτι κοτόπουλο, αλλά και το γλυκό banofee για το τέλος δεν απουσιάζουν ποτέ από την κάρτα του, ενώ ποζάρουν περήφανα δίπλα σε ένα λαχταριστό carpaccio και µια ζουµερή tagliata, αλλά και στην τραγανή pizza (δοκιµάστε οπωσδήποτε αυτή µε gorgonzola, speck και λάδι τρούφας) που προστέθηκε τελευταία. To δείπνο µας συνοδεύει µια «ψαγµένη» οινική λίστα και ιδιαίτερες µουσικές retro, jazz και oldies από έµπειρο DJ.

Ώρες: Καθηµερινά 19:00-01:00 (η κουζίνα), Κυριακή 12:00-01:00

Μέση τιμή κατ’ άτομο: Από €25

Πηγή: athensagazine.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,295LikesΚάντε Like
88,157 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ