Στο ιστορικό πεζοδροµηµένο δροµάκι της Θεοτοκοπούλου συναντάµε το εστιατόριο Καλντερίµι µε 17 χρόνια παρουσίας στον γαστρονοµικό χάρτη της πόλης.

Φέτος, µάλιστα, έκανε ριζική ανακαίνιση και µας υποδέχεται στον περιποιηµένο δίπατο εσωτερικό χώρο και τα τραπεζάκια στον πεζόδροµο, απόλυτα εναρµονισµένο µε τα στοιχεία της παλιάς πόλης.

Το Καλντερίμι

Το ΚαλντερίμιΑπό την Κατερίνα Ρίγκου ([email protected]) Φωτο Ελεάννα Κουρκουλοπούλου 

Ο σκοπός από την αρχή ήταν να επικοινωνήσει τις παραδοσιακές ελληνικές και ειδικότερα κρητικές γεύσεις, ιδωµένες µέσα από µια πιο σύγχρονη µατιά και σε εµπνευσµένους συνδυασµούς. Το αποτέλεσµα; Ένα εξαιρετικό µενού κρητικής-µεσογειακής κουζίνας µε δηµιουργικές πινελιές και «µπλεγµένα» παραδοσιακά φαγητά! Το Καλντερίμι

Το Καλντερίμι

Το ΚαλντερίμιΠρωτότυπες συνταγές, οικείων όµως γεύσεων, µε σαφή προσανατολισµό στις φρέσκες, εκλεκτές τοπικές πρώτες ύλες και τις χειροποίητες παρασκευές ηµέρας. Πληθωρικές σαλάτες, νόστιµα ορεκτικά (εξαιρετικοί οι κολοκυθοανθοί), πίτες κρητικές, µεγάλη γκάµα σε θαλασσινά και φρέσκο ψάρι αλλά και επιλογές σε κρέας. Το µενού σε άψογο συνδυασµό µε την επιλεγµένη λίστα κρασιών -κυρίως κρητικά- όπως και µε τα αποστάγµατα δικής τους παραγωγής (τσικουδιά και ρακόµελο). Για το τέλος κρατήστε οπωσδήποτε χώρο για ένα handmade γλυκό! Συστήνουµε ανεπιφύλακτα από τη νέα κάρτα την κρεµ µπρουλέ και το µπανόφι. Καθηµερινά 12:00-00:00 (η κουζίνα).

Must taste

• Το κριθαρότο µε γαρίδες

• Τον φρέσκο τόνο

• Τα φιλετάκια κοτόπουλο µε σκιουφιχτά ζυµαρικά, κουκουνάρι, κρέµα, παρµεζάνα και µυρωδικά

• Την οφτή πατάτα µε απάκι και στάκα

• Το χανιώτικο µπουρέκι

• Τα αρνίσια παϊδάκια µε κρητικά βότανα και σβησµένα µε ρακόµελο

• Τη σαλάτα µε κινόα και αβοκάντο

Το ΚαλντερίμιInfo Θεοτοκοπούλου 53, Τ. 28210 76741, Μ. 6974090988, e-mail: [email protected]

FB. Kalderimi Chania 

Πηγή Best in travel Chania 2017

Το ΚαλντερίμιΞεφυλλίστε και κατεβάστε μόλις με ένα κλικ εντελώς δωρεάν τον καλύτερο οδηγό για τα Χανιά!

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ