Το καλύτερο νησί της Ευρώπης είναι... ελληνικό!

Το μεγάλο ταξιδιωτικό περιοδικό Travel + Leisure, δημοσίευσε τα World’s Best Awards 2019, και στην κατηγορία με τα καλύτερα νησιά της Ευρώπης, την κορυφή κατέκτησε ελληνικό νησί!

Η ιστοσελίδα του περιοδικού επισημαίνει ότι «η Ελλάδα κυριαρχεί στην κατηγορία αυτή», αφού άλλα τρία ελληνικά νησιά βρέθηκαν μέσα στη δεκάδα. Η χώρα μας φαίνεται ότι φέτος ξεχωρίζει στον παγκόσμιο χάρτη αφού ψηφίστηκε και ως η ομορφότερη χώρα του κόσμου για το 2019 από το Condé Nast Traveller!

Συγκεκριμένα, στα βραβεία του Travel + Leisure, ψηφίστηκε ως το καλύτερο νησί της Ευρώπης (Best Island of Europe) για το 2019 η Μήλος, ενώ η Κρήτη έλαβε τη 2η θέση, η Πάρος την 4η θέση και η Σαντορίνη την 5η θέση. Να σημειωθεί ότι στην παγκόσμια κατάταξη η Μήλος βρέθηκε στην 4η θέση, η Κρήτη στην 7η θέση, ενώ η Πάρος και η Σαντορίνη καταλαμβάνουν τις θέσεις 11 και 14 αντίστοιχα.

Μήλος, Νησί στην Ελλάδα

«Τα ελληνικά νησιά είναι από καιρό τα αγαπημένα των αναγνωστών του περιοδικού για τη διακριτική φυσική ομορφιά τους, το εξαίρετο φαγητό και τον αρχαίο πολιτισμό τους, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να είναι η χώρα με την μεγαλύτερη αντιπροσώπευση στην κατηγορία αυτή» σχολιάζει σχετικά η ιστοσελίδα του περιοδικού. Ειδικότερα για τη Μήλο αναφέρει: «Είναι γνωστή ως ο τόπος όπου ανακαλύφθηκε το περίφημο άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου. Περπατήστε στα πλακόστρωτα δρομάκια, πεζοπορήστε τους ηφαιστειακούς κρατήρες, περιπλανηθείτε στα μνημεία ή χαλαρώστε στις καλυμμένες με λευκή άμμο παραλίες με θέα τα γαλαζοπράσινα νερά. Ακόμη και ο μεγαλύτερος οικισμός, ο Αδάμαντας, που διαθέτει δύο μουσεία και πολλά boutique hotels, παραμένει σε μεγάλο βαθμό απαλλαγμένος από τα πλήθη που κατακλύζουν άλλα ελληνικά νησιά. Και, όπως επεσήμανε ένας λάτρης του νησιού “παραμένει πολύ προσιτό”».

Τα World’s Best Awards του Travel + Leisure

Για την εξαγωγή των αποτελεσμάτων, διεξήχθη έρευνα ανάμεσα στους αναγνώστες από τους συντάκτες του περιοδικού σε συνεργασία με την εταιρία ερευνών M&RR την περίοδο από τις 5 Νοεμβρίου του 2018 έως τις 4 Μαρτίου του 2019. 

Οι ερωτηθέντες, για όλες τις κατηγορίες, κλήθηκαν να αξιολογήσουν αερομεταφορείς, αεροδρόμια, εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων, πόλεις, εταιρίες κρουαζιέρας, προορισμούς σπα, ξενοδοχεία, ξενοδοχειακά brand, νησιά, τουρ οπερέιτορ και προγράμματα σαφάρι βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων.

Τα κριτήρια αυτά, για την κατηγορία των νησιών είναι: Φυσικές ατραξιόν και παραλίες, δραστηριότητες και αξιοθέατα, εστιατόρια και φαγητό, άνθρωποι και φιλοξενία, value.

Η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη 16 Ιουλίου στη Νέα Υόρκη, ενώ το βραβείο για τη Μήλο θα παραλάβει η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ ΗΠΑ Μαρία Κριθαριώτη.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Avatar
Γεωργία Καλαντζή

travelstyle.gr Editor

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ