Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
26.2 C
Athens
ΑρχικήFood & TravelΤο καλύτερο street food στον πλανήτη, σύμφωνα με τους σεφ

Το καλύτερο street food στον πλανήτη, σύμφωνα με τους σεφ

Όταν επισκέπτεστε μια νέα πόλη, είναι πάντα δελεαστικό να δοκιμάζετε τα τοπικά φαγητά και φυσικά να επισκέπτεστε κάποια από τα εστιατόρια της πόλης. Αλλά ακόμα πιο ικανοποιητικό είναι να γνωρίσετε την τοπική κουζίνα και τον πολιτισμό μέσω του street food, το οποίο σχεδόν πάντα προσφέρει μια πιο αυθεντική εμπειρία. Και ποιος είναι πιο ειδικός να πει για τα καλύτερα φαγητά του κόσμου από τους ίδιους του chefs… Εδώ συγκεντρώσαμε τις καλύτερες επιλογές street food σύμφωνα με τους chefs που και οι ίδιοι λατρεύουν να τρώνε!Οι επιλογές τους προσφέρουν μια γαστρονομική διαδρομή που εκτείνεται σε όλο τον κόσμο, από αυθεντικά tacos στο Μεξικό και samosas στην Ινδία μέχρι φαλάφελ στη Μέση Ανατολή.

Το street food που προτιμούν οι chef σε όλο τον κόσμο

1.Tacos – Μεξικό

Γιατί το λατρεύουν οι σεφ: Τα τάκος είναι εξαιρετικά ευέλικτα, με μεγάλη ποικιλία από γεμίσεις όπως καρνίτα, al pastor (μεξικάνικος γύρος) και ψάρια. Ο συνδυασμός φρέσκων υλικών και τολμηρών γεύσεων το κάνει αγαπημένο.
Διάσημα σημεία: Tacos Al Pastor από την Πόλη του Μεξικού και Baja Fish Tacos από την Baja California.

- Advertisement -
μεξικάνικο τάκος

2.Banh Mi – Βιετνάμ

Γιατί το λατρεύουν οι σεφ: Αυτό το παραδοσιακό βιετναμέζικο σάντουιτς συνδυάζει γαλλικές μπαγκέτες με αλμυρές γεμίσεις όπως χοιρινό, πατέ, λαχανικά τουρσί και φρέσκα μυρωδικά. Η αντίθεση υφών και γεύσεων είναι ακαταμάχητη.
Διάσημα σημεία: Banh Mi Phuong στο Χόι Αν.

παραδοσιακό βιετναμέζικο σάντουιτς Banh Mi

3.Pad Thai – Ταϊλάνδη

Γιατί το λατρεύουν οι σεφ: Το Pad Thai είναι ένα βασικό ταϊλανδέζικο πιάτο που εξισορροπεί γλυκές, ξινές και αλμυρές γεύσεις με ένα ικανοποιητικό μείγμα από noodles, γαρίδες, τόφου, φιστίκια και λάιμ.
Διάσημα σημεία: Thip Samai στην Μπανγκόκ.

ταϊλανδέζικο πιάτο Pad Thai

4.Samosas – Ινδία

Γιατί το λατρεύουν οι σεφ: Αυτά τα τηγανητά αρτοσκευάσματα γεμάτα με καρυκευμένες πατάτες, μπιζέλια και μερικές φορές κρέας είναι αγαπητά για την τραγανή υφή και τη γευστική τους γέμιση.
Διάσημα σημεία: Διάφοροι πλανόδιοι πωλητές σε όλη την Ινδία, ειδικά στο Δελχί και τη Βομβάη.

Fried samosas Ινδία

5.Arepas – Βενεζουέλα/Κολομβία

Γιατί το λατρεύουν οι σεφ: Φτιαγμένες από ζύμη καλαμποκιού, οι αρέπα είναι πίτες που γεμίζονται με μια ποικιλία από γεμίσεις όπως τυρί, κρέατα και αβοκάντο, προσφέροντας ένα πλούσιο και χορταστικό γεύμα.
Διάσημα σημεία: Arepas από το Καράκας στη Βενεζουέλα ή Μπογκοτά στην Κολομβία.

Arepas – Βενεζουέλα και Κολομβία

6.Gyoza – Ιαπωνία

Γιατί το λατρεύουν οι σεφ: Αυτά τα ιαπωνικά ζυμαρικά, που συχνά γεμίζουν με χοιρινό και λαχανικά, είναι γνωστά για το τραγανό κάτω μέρος και το τρυφερό τους επάνω μέρος, που συνήθως σερβίρεται με μια πικάντικη σάλτσα.
Διάσημα σημεία: Harajuku Gyoza Lou στο Τόκιο.

Gyoza dumplings Ιαπωνία

7.Shawarma – Μέση Ανατολή

Γιατί το λατρεύουν οι σεφ: Το Shawarma είναι ένα τυλιχτό Μέσης Ανατολής γεμάτο με καρυκευμένο κρέας, λαχανικά και σάλτσα ταχίνι, που αγαπήθηκε για το αλμυρό και αρωματικό του προφίλ.
Διάσημα σημεία: Τα Shawarma stands στη Βηρυτό του Λιβάνου.

 shawarma sandwich Μέση Ανατολή

8.Hot Dogs – Ηνωμένες Πολιτείες

Γιατί το λατρεύουν οι σεφ: Ένα κλασικό αμερικανικό φαγητό του δρόμου, τα χοτ ντογκ προσαρμόζονται με μια σειρά από επικαλύψεις από μουστάρδα και κέτσαπ μέχρι κρεμμύδια και ξινολάχανο.
Διάσημα σημεία: Nathan’s Famous στο Coney Island της Νέας Υόρκης.

9.Φαλάφελ – Μέση Ανατολή

Γιατί το λατρεύουν οι σεφ: Αυτά τα τηγανητά μπαλάκια από αλεσμένα ρεβίθια ή φάβα είναι τραγανά εξωτερικά και τρυφερά εσωτερικά, συχνά σερβίρονται σε πίτα με λαχανικά και ταχίνι.
Διάσημα σημεία: Το Falafel stands στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ.

10.Empanadas – Λατινική Αμερική

Γιατί το λατρεύουν οι σεφ: Αυτές οι τσέπες ζαχαροπλαστικής είναι γεμάτες με μια ποικιλία συστατικών όπως βοδινό, τυρί ή κοτόπουλο και είναι αγαπητές για τις γευστικές γεμίσεις και τη φορητότητά τους.
Διάσημα σημεία: Πάγκοι Empanada στο Μπουένος Άιρες, Αργεντινή.

Empanadas

11.Ceviche – Περού

Γιατί το λατρεύουν οι σεφ: Φρέσκο ψάρι μαριναρισμένο σε χυμό εσπεριδοειδών, αναμεμειγμένο με κρεμμύδια, κόλιαντρο και πιπεριές τσίλι, που προσφέρει μια δροσερή, πλούσια και λίγο καυτερή γεύση.
Διάσημα σημεία: Cevicherias στη Λίμα, Περού.

Παραδοσιακό cheviche Περού

12.Pani Puri – Ινδία

Γιατί το λατρεύουν οι σεφ: Αυτά τα μικρά, στρογγυλά κούφια πουρί είναι γεμάτα με ένα πικάντικο αψή νερό, chutney tamarind και ένα μείγμα από ρεβίθια και πατάτες, προσφέροντας μια έκρηξη γεύσεων σε κάθε μπουκιά.
Διάσημα σημεία: Πλανόδιοι πωλητές σε όλη τη Βομβάη.

Pani Puri – Ινδία

13.Satay – Ινδονησία/Μαλαισία

Γιατί το λατρεύουν οι σεφ: Ψητά σουβλάκια μαριναρισμένου κρέατος σερβιρισμένα με πλούσια σάλτσα φυστικιού, γνωστά για την καπνιστή και αλμυρή τους γεύση.
Διάσημα σημεία: Πάγκοι Satay στην Τζακάρτα της Ινδονησίας και στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας.

Satay – Ινδονησία/Μαλαισία

14.Churros – Ισπανία

Γιατί το λατρεύουν οι σεφ: Αυτά τα τηγανητά μπαστούνια ζύμης, συχνά επικαλυμμένα με ζάχαρη και κανέλα, είναι αγαπητά για το τραγανό εξωτερικό και το απαλό εσωτερικό τους, που συνήθως σερβίρονται με σάλτσα σοκολάτας.
Διάσημα σημεία: Chocolatería San Ginés στη Μαδρίτη, Ισπανία.

τσούρος

15.Jerk Chicken – Τζαμάικα

Γιατί το λατρεύουν οι σεφ: Γνωστό για την καπνιστή, πικάντικη και αρωματική του γεύση, το κοτόπουλο jerk μαρινάρεται με μείγμα μπαχαρικών και μαγειρεύεται αργά πάνω από ξύλο pimento.
Διάσημα σημεία: Boston Bay στο Port Antonio, Τζαμάικα.

Jerk Chicken – Τζαμάικα

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,288LikesΚάντε Like
88,133 FollowersΑκολουθήστε
174,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ