Υπάρχουν μόνο δύο μέρη στον πλανήτη όπου οι τεκτονικές πλάκες είναι ορατές επάνω από το επίπεδο της θάλασσας: η κοιλάδα Rift στην Κένυα και στα νοτιοδυτικά της Ισλανδίας.

Στο όρος Hengill, ένα ενεργό πεδίο λάβας, λίγο έξω από το Εθνικό Πάρκο Thingvellir στην Ισλανδία, βρίσκεται το εντυπωσιακό ξενοδοχείο ION.

- Advertisement -

Έχει χτιστεί σε μια απόκρημνη προεξοχή, κοντά στο σημείο όπου συναντιούνται οι τεκτονικές πλάκες της Βόρειας Αμερικής και της Ευρασίας, αποκλίνοντας ωστόσο λίγο-λίγο κάθε χρόνο.

Καυτό νερό βράζει σε βάθος μόλις 8 μέτρων μέσα στη γη. Για τον λόγο αυτό, όταν χτίστηκε το ξενοδοχείο στη θέση ενός εργοστασίου γεωθερμικής ενέργειας, οι κατασκευαστές του έπρεπε να χρησιμοποιήσουν οικοδομικά υλικά επτά φορές πιο ισχυρά από τα συνήθη υλικά που χρησιμοποιούνται στις κατασκευές του Ρέικιαβικ, αναφέρει η Daily Mail.

2 πισίνες Ελληνικών ξενοδοχείων ανάμεσα στις 10 καλύτερες του κόσμου

Το ξενοδοχείο διαθέτει 45 δωμάτια και αποτελεί μια προέκταση (και ανακαίνιση!) των παλιών δωματίων των εργαζομένων στον σταθμό γεωθερμικής ενέργειας Nesjavellir, που εξαγοράστηκε το 2011 για να γίνει ξενοδοχείο σε αυτήν την απομονωμένη γωνιά της Ισλανδίας.

Maison Souquet: Το προκλητικότερο ξενοδοχείο στη πόλη του φωτός

Μια εφεύρεση που θα σας αφήσει άναυδους! Το φορτηγό που μεταμορφώνεται σε κάστρο!

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ