Το Piódão βρίσκεται στην πλαγιά της οροσειράς Serra do Acor, που δεσπόζει στην κεντρική Πορτογαλία, και αποτελεί ένα από τα ιστορικότερα αλλά και πιο παράδοξα χωριά της χώρας εξαιτίας του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού των σπιτιών αλλά και της ιδιαίτερης ομορφιάς του.

Όλες οι κατοικίες είναι χτισμένες εξ ολοκλήρου από πέτρα, οι οποίες παραπέμπουν σε παραδοσιακούς ορεινούς ξενώνες, ενώ τα παραθυρόφυλλα και οι πόρτες είναι βαμμένα σε έντονο μπλε χρώμα. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με τις μπλε πέτρες που καλύπτουν τις στέγες δημιουργούν μια εντυπωσιακή αντίθεση, η οποία ολοκληρώνεται μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο.

Συγκλονιστικό! Μια φωτογραφία δείχνει πως έχει αλλάξει το Λονδίνο μέσα σε 300 χρόνια!

«Το χωριό μας είναι ένα από τα πιο όμορφα και συνάμα τυπικά παραδοσιακά πορτογαλικά χωριά. Είναι ορεινός προορισμός, με τα σπίτια να «σκαρφαλώνουν» στις πλαγιές του βουνού, χτισμένα από τοπικό σχιστόλιθο. Το μπλε χρώμα θυμίζει το βαθύ γαλάζιο της Μεσογείου…», λέει ο ιδιοκτήτης του μοναδικού καφενείου της πλατείας.

24 από τις πιο περίεργες συνήθειες των λαών που δεν θα πιστεύετε ότι υπάρχουν!

Οι κάτοικοι, που δεν ξεπερνούν τους 180, ασχολούνται κυρίως με την κτηνοτροφία, τη γεωργία και τη μελισσοκομία, ενώ τα τελευταία χρόνια αρκετοί εργάζονται στον αγροτουρισμό, που δείχνει να αναπτύσσεται ραγδαία.

24 από τις πιο περίεργες συνήθειες των λαών που δεν θα πιστεύετε ότι υπάρχουν!

Ένα ταξίδι στο Λονδίνο μέσα σε 5 μόλις λεπτά! (video)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ