χιόνια στο Πήλιο

Οι ομορφιές του Πηλίου είναι αμέτρητες… Εδώ θα αποκαλύψουμε κάποιες από αυτές ώστε να προετοιμάσετε την επόμενη ορεινή σας απόδραση σε κάποιο ή κάποια από τα χωριά του και όχι μόνο!

Γραφικά χωριουδάκια, υπέροχη φύση και μαγευτικά δάση… Χιονισμένα τοπία και μυθικά μονοπάτια. Πλακόστρωτες πλατείες και ταβερνάκια με θέα βουνό ή θάλασσα.

Το Πήλιο είναι το πιο… πλήρες βουνό, αυτό που μας προσφέρει όλο το πακέτο όμορφων χωριών-φύσης-δραστηριοτήτων-φαγητού και εξαιρετικής διαμονής. Είναι το βουνό στο οποίο συναντάμε πανέμορφες εικόνες που κρύβουν ακόμα πιο όμορφα μυστικά. Όπως…

Η Μακρινίτσα από ψηλά

…με την καλύτερη θέα προς την πόλη του Βόλου, που απλώνεται κάτω από τα πόδια μας και τις υπέροχες διαδρομές στα τουριστικά μεν γραφικότατα δε πέτρινα σοκάκια της.

Μακρινίτσα, το μπαλκόνι του Πηλίου

Η Ζαγορά στα λευκά

…ένα ιστορικό χωριό, με μια ακόμη πιο ιστορική βιβλιοθήκη με σπάνιους τόμους του 17ου αιώνα. Κοντά στο χωριό, θα βρείτε και το παλαιότερο σχολείο του Πηλίου όπου μαθήτευσε και ο Ρήγας Φεραίος.

Ζαγορά

Οι Αγριόλευκες

…το χιονοδρομικό κέντρο του βουνού, κοντά στα Χάνια, με τα ζεστά ταβερνάκια σε κοντινή απόσταση

Χιονοδρομικό Πήλιο

Ο Μουτζούρης

…το θρυλικό τρενάκι του Πηλίου, που «σφυρίζει» κάθε άνοιξη και καλοκαίρι, ξεκινώντας το πρωί από τα Άνω Λεχώνια, περνώντας από τη Γατζέα και φτάνοντας στον σταθμό των Μηλιών μετά από 90 μαγευτικά λεπτά διαδρομής. Από τα πλέον γνωστά αξιοθέατα του Πηλίου.

Μουτζούρης

Οι Μηλιές

…το χωριό μπορεί να κάηκε ολοσχερώς το 1943, αλλά διατηρεί την ορεινή ομορφιά του, χάρη στις περίτεχνες κρήνες, τα εκκλησάκια όπως αυτό των Ταξιαρχών και τη δημόσια βιβλιοθήκη, όπου φυλάσσονται τίτλοι ακόμη και του 15ου αιώνα.

πήλιο μηλιές

Το ηλιοβασίλεμα στον Άγιο Λαυρέντιο

…εδώ τα πηλιορείτικα αρχοντικά ξεφυτρώνουν το ένα μετά το άλλο κρυμμένα πίσω από αγριοκερασιές και καστανιές. Στον Άγιο Λαυρέντιο θα απολαύσετε ρομαντζάδα με θέα από τα σοκάκια, αλλά και πολλές εκδηλώσεις (υπό κανονικές συνθήκες), όπως οι γιορτές του κερασιού κάθε Ιούνιο ή οι εκδηλώσεις του «Μουσικού Χωριού» στο τέλος του καλοκαιριού.

Διαβάστε ακόμα:  Μια «διπλή» μυστική παραλία στην Εύβοια περίπου 2 ώρες από την Αθήνα που θα σας εντυπωσιάσει
Άγιος Λαυρέντιος

Οι πλακόστρωτες πλατείες

…όπως αυτή της Μακρινίτσας – ίσως η πιο πολυφωτογραφημένη και ατμοσφαιρική όλης της Θεσσαλίας – όπου θα απολαύσετε ντόπιο τσίπουρο και παραδοσιακούς μεζέδες.

…Εδώ βρίσκεται και το περίφημο καφενείο «Θεόφιλος», που στολίζεται από έργο του γνωστού ζωγράφου, γι’ αυτό (μεταξύ άλλων) το κτίριο χρίστηκε ιστορικό διατηρητέο μνημείο.

Μακρινίτσα πλατεία

Οι Πινακάτες

…ένα χωριό-όαση ησυχίας, που παρέμεινε προστατευμένο για δεκαετίες, καθώς η πρόσβαση σε αυτό από τον Βόλο ήταν πολύ δύσκολη – ηλεκτροδοτήθηκε μάλιστα μόλις το 1973. Είναι προστατευμένο ως ιστορικός διατηρητέος οικισμός με προεδρικό διάταγμα.

Πινακάτες

Η Τσαγκαράδα

…ίσως το πιο ρομαντικό χωριό του Πηλίου, με ένα υπέροχο δάσος στα πόδια του. Εδώ θα βρείτε και τον χιλιόχρονο πλάτανο στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής, ενώ μέσω του μονοπατιού που οδηγεί στο φαράγγι του Μυλοπόταμου, θα συναντήσετε και το παλιότερο γεφύρι του βουνού, ένα υπέροχο μονότοξο γεφυράκι των αρχών του 18ου αιώνα ανάμεσα στα δέντρα.

Τσαγκαράδα

Η Πορταριά

…με την πανέμορφη πλατεία της

…και τον πετρόχτιστο Άγιο Νικόλαο να δεσπόζει στην πλατεία της…

…από όπου ξεκινά το περίφημο Μονοπάτι των Κενταύρων, και κινείται παράλληλα της πηγής «Μάνα», μία από τις πιο μαγευτικές περιπατητικές διαδρομές που μπορείτε να απολαύσετε στο Πήλιο.

Πορταριά

Η Βυζίτσα

…το χωριό-πρότυπο αποκατάστασης και διατήρησης παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Εδώ θα περπατήσετε θαυμάζοντας σε κάθε βήμα και ένα άλλο πηλιορείτικο αρχοντικό, ένας λαβύρινθος γοητείας από τα παλιά…

Βυζίτσα Πηλίου

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ