Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
27.5 C
Athens
ΑρχικήΑσίαΙράνΔείτε το πιο "λαμπερό" μνημείο του Ιράν μοιάζει να ξεπήδησε από παραμύθι!...

Δείτε το πιο “λαμπερό” μνημείο του Ιράν μοιάζει να ξεπήδησε από παραμύθι! (photos)

Πολλοί θεωρούν ότι ένα ταξίδι για να είναι ολοκληρωμένο πρέπει να περιλαμβάνει μια βόλτα από τα μνημεία και τα ορόσημα της περιοχής. Αν το ταξίδι σας έχει προορισμό το Ιράν, εκεί υπάρχει ένα μνημείο που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, όχι λόγω της ιστορικής του αξίας, που σίγουρα παραμένει αμείωτη, αλλά λόγω της εσωτερικής του λάμψης!

Το Shah Cheragh είναι τζαμί και ταφικό μνημείο στο Shiraz του Ιράν. Το όνομά του σημαίνει «Βασιλιάς του Φωτός», πράγμα που αποδεικνύεται αν κάποιος βρεθεί στο εσωτερικό του. Με την πρώτη ματιά στο τζαμί, μπορεί να εντυπωσιαστεί και ο πιο αδιάφορος επισκέπτης, καθώς είναι γεμάτο μικρά κάτοπτρα που αντανακλούν το φως σε κάθε κατεύθυνση.

- Advertisement -

ir8

Το παρελθόν του είναι κάπως μυστηριώδες, καθώς υπάρχουν πολλοί θρύλοι γύρω από το όνομά του. Σύμφωνα με μια εκδοχή, στα 900 μ.Χ. ένας ταξιδιώτης παρατήρησε κάτι να λάμπει από απόσταση και αποφάσισε να πλησιάσει στην περιοχή για να δει. Τότε εντόπισε έναν φωτισμένο τάφο και μέσα του τη σορό σημαντικής προσωπικότητας του μουσουλμανισμού κι έτσι το μέρος έγινε προσκηνυματικός προορισμός για σιίτες μουσουλμάνους.

Παρότι το Shah Cheragh έχει υποστεί ζημιές από την ανθρώπινη παρέμβαση, τη φύση και το χρόνο, επισκευές που γίνονται κατά καιρούς το διατηρούν σε αξιοπρεπή κατάσταση, ώστε να είναι ανοιχτό και προσβάσιμο στους επισκέπτες.

ir7

ir6

ir5

ir4

ir3

ir2

ir1

ir9

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,290LikesΚάντε Like
88,423 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ