Η παραλία Βοϊδοκοιλιά βρίσκεται δυτικά της Μεσσηνίας και είναι μια μυθική αμμουδιά που θεωρείται από τις ομορφότερες της Μεσογείου.

Είναι διάσημη κυρίως για το ολοστρόγγυλο σχήμα της που θυμίζει το γράμμα Ω, τη χρυσαφένια αμμουδιά και τα γαλαζοπράσινα και πεντακάθαρα νερά της.

- Advertisement -

Το Beverly Hills της Ελλάδας βρίσκεται στη Πελοπόννησο!! Μάντεψε που είναι

Βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα βόρεια της πανέμορφης Πύλου, στις ακτές του Ιονίου, και εφάπτεται με τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας από την οποία χωρίζεται με μία λωρίδα αμμόλοφων. Η παραλία και η ευρύτερη περιοχή έχει χαρακτηριστεί τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000.


Δεν υπάρχει περίπτωση να έρθετε στην Πύλο, στη Γιάλοβα, ή στο Ρωμανό και να μην επισκεφτείτε τη Βοϊδοκοιλιά. Πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι σχεδόν πάντα ο όρμος της Βοϊδοκοιλιάς ‘χτυπιέται’ από βορειοδυτικούς ανέμους. Αν δεν κάνετε το λάθος να κολυμπήσετε ανοικτά δεν έχετε κανένα απολύτως πρόβλημα. Στη συγκεκριμένη παραλία δεν υπάρχει ούτε ομπρέλα, ούτε ξαπλώστρα, ούτε μπάρ όπως είναι φυσικό άρα πετσετούλα και νεράκι θα σας είναι απολύτως απαραίτητα. Δείτε εδώ μια πανοραμική όψη της περιοχής.

Πρόσβαση:

Η πρόσβαση στην παραλία μπορεί να γίνει με δύο τρόπους.

Ο πρώτος είναι με αυτοκίνητο ακολουθώντας το δρόμο Πύλου-Γαργαλιάνων ο οποίος περνάει από τον μικρό οικισμό της Γιάλοβας. Στα 2.5 χιλιόμετρα περίπου μετά τα πρώτα σπίτια της Γιάλοβας θα κάνετε δεξιά και θα ακολουθήσετε τον στενό δρόμο που θα σας οδηγήσει δίπλα στους αμμόλοφους της Βοϊδοκοιλιάς.

Ο δεύτερος δρόμος περιλαμβάνει πάλι αυτοκίνητο αλλά μέχρι ένα σημείο. Συγκεκριμένα, πολύ λίγο μετά τη Γιάλοβα θα κάνετε αριστερά για παραλία Διβάρι. Η διαδρομή είναι παράλληλη με την θάλασσα και κάπου στο τέλος της θα παρκάρετε. Από κει και πέρα θα πρέπει να περπατήσετε ακολουθώντας δύο διαδρομές προς την Βοϊδοκοιλιά. Η πρώτη περιλαμβάνει ανάβαση στο Παλαιόκαστρο Πύλου και η δεύτερη περπάτημα παράλληλα στην όχθη της λιμνοθάλασσας Γιάλοβα. Και οι δύο διαδρομές κρύβουν τις δικές τους συγκινήσεις, εμείς προτείνουμε το πήγαινε να γίνει μέσω Παλαιόκαστρου και η επιστροφή «μέσα» από τη λιμνοθάλασσα.

Ένας από τους κορυφαίους νησιωτικούς προορισμούς βρίσκεται στην… Πελοπόννησο!

Βοϊδοκοιλιά και ιστορία:

Η Βοϊδοκοιλιά δεν είναι απλά μια εντυπωσιακή ή αν θέλετε εκθαμβωτική παραλία αλλά είναι κι ένας εξαιρετικός, αρχαιολογικός χώρος. Εκτός από το Παλαιόκαστρο, που το βλέπετε στην κορυφή ενώ κολυμπάτε, υπάρχουν απομεινάρια τειχών και κτηρίων που χρονολογούνται από τη Μυκηναϊκή εποχή και φτάνουν μέχρι τους μεσαιωνικούς χρόνους. Επίσης, αν περπατήσετε στο μονοπάτι στη βόρεια άκρη της παραλίας θα δείτε το θολωτό τάφο του Θρασυμήδη και στην ανηφόρα στη νότια άκρη της παραλίας, περίπου 20 λεπτά περπάτημα, θα δείτε τη σπηλιά του Νέστορα. Πιστεύεται επίσης ότι η παραλία αντιστοιχεί στην παραλία Βουφράδα (Βους=βόδι), όνομα που μοιάζει με το Βοϊδοκοιλιά, στην οποία σύμφωνα με την Οδύσσεια, έφτασε το πλοίο του Τηλέμαχου κατά την άφιξή του στην Πελοπόννησο, με σκοπό να συναντήσει τον Νέστορα και τον Μενέλαο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ