Αθήνα

Το καλύτερο κλίμα στον κόσμο έχει η Ελλάδα όπως γράφει το παγκοσμίως αναγνωρισμένο ταξιδιωτικό μέσο Travel + Leisure.

Όπως γράφει συγκεκριμένα, “αυτό το ευρωπαϊκό έθνος έχει το πιο ευχάριστο κλίμα στον κόσμο — και 300 ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο”!

Το άρθρο αναφέρει ότι η Ελλάδα είναι πραγματικά τέλεια όλο το χρόνο. Ειδικότερα το άρθρο γράφει εγκωμιαστικά λόγια για τη χώρα μας

Ένα άγγιγμα από τον ήλιο και ένα ζεστό αεράκι που χαϊδεύει το πρόσωπό σας στη μέση του χειμώνα μπορεί να είναι απλώς η καλύτερη αίσθηση από όλα. Και αν διαβάζετε αυτή τη φράση κάπου όπου χιονίζει, τότε, κρίμα. Αλλά τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να ζήσετε μια στιγμή όπως αυτή απλά πηγαίνοντας στην Ελλάδα.

Στα τέλη του 2023, το US News and World Report δημοσίευσε την όγδοη ετήσια κατάταξη των Καλύτερων Χωρών, μια λίστα που βασίζεται στις «παγκόσμιες αντιλήψεις» για τους προορισμούς σε όλο τον κόσμο όσον αφορά διάφορα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τη μεθοδολογία της έκθεσης , η ανάλυση του 2023 κάλυψε αντιλήψεις για 87 έθνη και ερεύνησε περισσότερα από 17.000 άτομα, ζητώντας τους να βαθμολογήσουν τους προορισμούς με 73 διαφορετικά χαρακτηριστικά. Και ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά ήταν το πόσο ευχάριστο θεωρείται το κλίμα μιας χώρας.

Ως αποτέλεσμα η έκθεση κατέταξε την Ελλάδα ως το έθνος με το πιο ευχάριστο κλίμα στη γη.

Είναι γνωστό ότι τα καλοκαίρια στην Ελλάδα είναι σκέτη τελειότητα, με τον ήλιο να λάμπει σχεδόν κάθε μέρα και τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα τόσο στην πρωτεύουσα της Αθήνας όσο και σε όλα τα νησιά. Η Αθήνα μάλιστα αναφέρεται ότι έχει περισσότερες από 300 ηλιόλουστες μέρες το χρόνο . Ωστόσο, αυτό που το κάνει τόσο ευχάριστο σημείο είναι το γεγονός ότι οι θερμοκρασίες είναι πάντα μάλλον ήπιες, ακόμη και σε μήνες όπως ο Ιανουάριος, όταν η μέση θερμοκρασία στην Αθήνα πέφτει στους 8 με 10 βαθμούς Κελσίου, αλλά συνήθως ακόμα και πιο κάτω η ατμόσφαιρα δεν είναι παγωμένη.

Η Ελλάδα κατέλαβε επίσης υψηλή θέση σε άλλες πτυχές της έρευνας, συμπεριλαμβανομένης της δεύτερης κατάταξης για την πολιτιστική κληρονομιά και της τρίτης για την περιπέτεια.

Τα US News and World Report ανέφεραν επίσης την Πορτογαλία ως το δεύτερο πιο ευχάριστο κλίμα στον κόσμο, ακολουθούμενη από την Ισπανία στην τρίτη, τη Βραζιλία στην τέταρτη και την Ιταλία στην πέμπτη. Το top 10 συμπληρώνουν τη Νέα Ζηλανδία, το Μεξικό, την Κόστα Ρίκα, την Αργεντινή και την Αυστραλία, επομένως, υπάρχουν πολλές παγκόσμιες επιλογές για όσους ψάχνουν έναν ευχάριστο προορισμό διακοπών.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ