ξενοδοχείο Aescher Ελβετία

Ένα μαγευτικό ξενοδοχείο επιλέξαμε να σας δείξουμε σήμερα, που “κρέμεται” στο χείλος του γκρεμού στις Ελβετικές Άλπεις, προσφέροντας στους επισκέπτες του φανταστική θέα…

Το τοπίο στις Ελβετικές Άλπεις είναι έτσι ή αλλιώς ξεχωριστό. Και γίνεται ακόμα καλύτερο όταν ο επισκέπτης το απολαμβάνει από τον υπαίθριο χώρο ή τα μπαλκόνια του ξύλινου σαλέ «Aescher» που βρίσκεται σκαρφαλωμένο πάνω στα βράχια.

Το “ξενοδοχείο των βράχων” κόβει την ανάσα!

Στην περιοχή Appenzellerland της Ελβετίας όλοι γνωρίζουν το περίφημο «ξενοδοχείο των βράχων» που δεσπόζει στο φυσικό τοπίο και ενσωματώνεται επιτυχημένα σε αυτό.

Ένα ξύλινο σαλέ δημιουργήθηκε πάνω στα απότομα βράχια, προσφέροντας διαμονή πολλών αστέρων λόγω θέσης και -κυρίως- θέας. Αυτή, άλλωστε, είναι που το κάνει διάσημο τόσο εντός όσο και εκτός ελβετικών συνόρων.

ξενοδοχείο Aescher Ελβετία με φανταστική θέα

Αν και τα δωμάτια είναι λίγα και τις περισσότερες φορές κλεισμένα από πολύ καιρό πριν πέσουν τα πρώτα χιόνια, ωστόσο δεν λείπουν και όσοι το επισκέπτονται απλώς για να απολαύσουν τον καφέ τους θαυμάζοντας τη θέα που κόβει την ανάσα.

ξενοδοχείο Aescher Ελβετία ξύλινο σαλέ

Η ανάβαση δύσκολη και πολύωρη όμως το αποτέλεσμα ικανοποιεί πλήρως και τον πλέον απαιτητικό επισκέπτη, αφού οι εικόνες είναι το λιγότερο εκπληκτικές και η εμπειρία μοναδική.

ξενοδοχείο Aescher Ελβετία ξύλινο σαλέ με φανταστική θέα
ξενοδοχείο Aescher Ελβετία χιονισμένο
ξενοδοχείο Aescher Ελβετία κρέμεται στα βράχια
ξενοδοχείο Aescher Ελβετία με υπέροχη θέα

2 μαγικές διαδρομές με τρένο στις Ελβετικές Άλπεις!

Οι Ελβετικές Άλπεις “κρύβουν” τοπία με απίστευτη ομορφιά, και εμείς μπορούμε να τα απολαύσουμε καθισμένοι αναπαυτικά δίπλα από το παράθυρο ενός τρένου ή και δύο… Δείτε ποιες είναι οι δύο μαγικές διαδρομές με τρένο, που μας ταξιδεύουν στις Ελβετικές Άλπεις!

Διαβάστε ακόμα:  4+1 low profile πανέμορφα νησάκια για ήρεμες διακοπές μακριά από την πολυκοσμία
μαγικές διαδρομές με τρένο στις Ελβετικές Άλπεις!

Δείτε ακόμα:Αυτές είναι οι 14 ονειρικές διαδρομές με τρένο που θα κλέψουν την καρδιά σας!

Bernina Express

Bernina Express

Τα κόκκινα βαγόνια δίνουν μια κόκκινη πινελιά στο εκθαμβωτικό βασίλειο του λευκού που κυριαρχεί στις χιονισμένες Άλπεις. Το Bernina Express περνά από 55 τούνελ και διασχίζει 196 γέφυρες με το υψηλότερο σημείο της διαδρομής του να είναι ο σταθμός Ospizio Bernina, που βρίσκεται σε ύψος άνω των 2 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας.

Το τρένο συνδέει την περιοχή Chur στην ανατολική Ελβετία με το Tirano της βόρειας Ιταλίας και θεωρείται η υψηλότερη σιδηροδρομική γραμμή των Άλπεων. Το ταξίδι από την αφετηρία μέχρι τον τερματισμό διαρκεί 5 ώρες και κοστίζει 70€ (Β θέση). (www.rhb.ch/en/panoramic-trains/bernina-express)

Glacier Express

Glacier Express

To Glacier Express διανύει 290 χλμ., διασχίζει 291 γέφυρες και 91 τούνελ και όλα αυτά σε υψόμετρο 2.033 μέτρων! Το διάσημο τρένο συνδέει δύο ξακουστούς ορεινούς «παράδεισους»: το Saint Moritz και το Zermatt. Το ταξίδι από την αφετηρία μέχρι τον τερματισμό διαρκεί 8 ώρες και κοστίζει €135 (Β θέση). (www.glacierexpress.ch)

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ