Η πόλη που ενέπνευσε τον Ελ Γκρέκο να ζήσει και να μεγαλουργήσει εκεί έως το θάνατό του, ανήκει στον κατάλογο των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

 

- Advertisement -

Το Τολέδο πάντρεψε αρμονικά τρεις θρησκείες, τρεις πολιτισμούς (άραβες, εβραίοι, χριστιανοί) και αποτέλεσε την πνευματική πρωτεύουσα της Ιβηρικής. Μόλις 70 χιλ. από τη Μαδρίτη, σταθμός για κάθε ταξιδιώτη της Ισπανίας. Σε κερδίζει με την πρώτη ματιά, κυριολεκτικά. Τη στιγμή που πλησιάζεις το Τολέδο, σε ένα ύψωμα, έχεις πανοραμική θέα από την πόλη που μοιάζει με απέραντο φρούριο περιτριγυρισμένο από τον ποταμό Ταγό. Τα λίγα λεπτά που σε χωρίζουν από το ύψωμα έως την μαυριτανική πύλη εισόδου φαίνονται αιώνες.

Μαγιόρκα…η κοσμοπολίτισσα της Ισπανίας!Ένας προορισμός που αξίζει να επισκεφτείς!(photo)

Στα στενά λιθόστρωτα δρομάκια αναμιγνύονται τζαμιά και καθεδρικοί ναοί, μεσαιωνικά κτήρια και καφέ για τουρίστες, σε έναν συνδυασμό που εκπλήσσει ευχάριστα. Με αφετηρία τον εντυπωσιακό καθεδρικό γοτθικού ρυθμού, όπου μπορείτε να θαυμάσετε έργα του Γκόγια και του Θεοτοκόπουλου, περιπλανηθείτε στους δρόμους και ακούστε τις γενεές που πέρασαν από αυτόν τον τόπο να ψιθυρίζουν τα μυστικά τους και αφήστε τα βήματά σας να σας οδηγήσουν μέχρι το οχυρό Αλκαζάρ, με τους τέσσερις πύργους, που τα παλιά χρόνια ήταν το ανάκτορο των Βασιλέων της Καστίλλης.

Η πόλη φημίζεται για τα χειροποίητα ατσάλινα όπλα και σπαθιά, πραγματικά καλλιτεχνήματα, τα οποία μαζί με τον τουρισμό αποτελούν τις βασικές πηγές οικονομίας του Τολέδο.

Η μεγαλύτερη joconda στον κόσμο «βρίσκεται»στην Ισπανία!!!(photo)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ