Χαλκίδα φαγητό, ουζερί - θαλασσινά

Αν η Χαλκίδα ήταν γνωστή για ένα και µόνο πράγµα, αυτό θα ήταν τα ουζερί, περισσότερο ίσως και από τα «τρελά» νερά και από τη γέφυρα του Ευρίπου. Οι λάτρεις του είδους καταλαβαίνουν απόλυτα. Πάμε , λοιπόν, για φαγητό στη Χαλκίδα;

Μεγάλη ποικιλία, εξαιρετική ποιότητα, σωστές τεχνικές, άριστη γνώση και µαγειρεµένα όπως πρέπει όσα δεν τρώγονται ωµά –ή για όσους δεν τα τρώνε ωµά–, την έχουν κάνει top επιλογή για ένα daily trip συνδυασµένο µε καλό φαγητό. Και πώς αλλιώς αφού σε απόσταση µικρότερη από µια ώρα από την Αθήνα αποτελεί ωραία εξόρµηση µε νησιώτικη αύρα και εκλεκτές γεύσεις.

Ολόφρεσκες, λοιπόν, θαλασσινές λιχουδιές στο πιάτο µας και µάλιστα σε τιµές πολύ προσιτές (το καλό του υγιούς ανταγωνισµού), καλή παρέα, θαυµάσια αποστάγµατα και το φαγητό γίνεται εµπειρία! Εµείς γνωρίζουµε τις καλύτερες ψαροταβέρνες-ουζερί στην πόλη και σας τις συστήνουµε ανεπιφύλακτα. Κρατήστε τις διευθύνσεις, που σίγουρα θα σας φανούν χρήσιµες…

Ταξίδι – Κείμενο: Κατερίνα Ρίγκου (krigou@dousiscom.gr)

εκδρομή τριήμερο Καθαράς Δευτέρας

Πού θα τα γευτείτε

Ενώ παλιότερα οι Αθηναίοι, κυρίως, επισκέπτες περιορίζονταν στην φηµισµένη παραλία, σήµερα είναι αρκετά ενηµερωµένοι ώστε να κινούνται στοχευµένα. Σε πολύ δηµοφιλείς προορισµούς για ψαροφαγία έχουν αναδειχτεί τα «προάστια» Λάµψακος και Αρτάκη –που µέχρι πρότινος γνώριζαν µόνο οι ντόπιοι– αλλά τα τελευταία χρόνια τις έχουν ανακαλύψει και οι υπόλοιποι. Η Λάµψακος απέχει µόλις 8 χλµ. από το κέντρο της Χαλκίδας, ενώ την ίδια απόσταση έχει και η Αρτάκη ακριβώς από την αντίθετη κατεύθυνση.

Must taste

Πετροσωλήνες, καραβίδες, καλαµάρια, γαρίδες, κυδώνια, καβούρια, στρείδια, αχινούς, γυαλιστερές, καλόγνωµες, πίνες, χτένια, στρειδόχτενα σε πολλές και διάφορες εκδοχές και εκτελέσεις! Αλλά και αστακοµακαρονάδα, κακαβιά και ολόφρεσκα ψάρια από γαύρο ψητό στα κάρβουνα, σαρδέλα και µαρίδα µέχρι κουτσοµούρες, φαγκρί και τσιπούρα… ό,τι λαχταρήσετε και το βγάζει η θάλασσα θα το απολαύσετε σε άψογη ποιότητα και άριστη τιµή!

Οι προτάσεις μας

Τσαφ

Τσαφ - Ουζερί Χαλκίδα

Με περισσότερα από 20 χρόνια στον γαστρονοµικό χάρτη της πόλης, ο Τσαφ είναι περίφηµο ουζερί στη Χαλκίδα µε πιστό αθηναϊκό κοινό όλα αυτά τα χρόνια, παρόλο που το location στα παλιά ΚΤΕΛ –αν και στο κέντρο– δεν ανήκει σε κάποια πιάτσα και σίγουρα οι γνώστες πάνε επί τούτου. Η φήµη του οφείλεται σαφώς στις γεύσεις και την ποιότητα του θαλασσινού µενού του γεγονός, άλλωστε, που οδήγησε στο να δηµιουργηθεί και το «αδελφάκι» του πριν από λίγα χρόνια στη Μύκονο (Παπαναστασίου 3, κιν. 6948 180857).

Θαλάµι

Θαλάµι - Ουζερί Χαλκίδα

Το Θαλάµι –παλαιότερα το γνωστό στους ντόπιους ως Μαϊστράλι– βρίσκεται πάνω στη θάλασσα στην παραλία Κουρέντι στην οµώνυµη περιοχή µέσα στην πόλη. Εκτός της εξαιρετικής τοποθεσίας του, σερβίρει ολόφρεσκα ψάρια και εκλεκτά θαλασσινά σε διάφορους συνδυασµούς (Εθν. Συµφιλίωσης, τηλ. 22210 74442).

Καπετάνιος

Καπετάνιος - Ουζερί Χαλκίδα

Στη Λάµψακο, στη πλατεία του Αγίου Τρύφωνα, ο Καπετάνιος είναι ταυτισµένος από το 1967 µε τις γεύσεις της θάλασσας. Στον κατάλογο βρίσκουµε νοστιµιές φτιαγµένες µε µεράκι και σεβασµό, πολλά είδη σε όστρακα και ψάρια και όχι µόνο αλλά και πάρα πολλές ετικέτες σε αποστάγµατα (πλατεία Αγίου Τρύφωνα, τηλ. 22210 28191, 22210 79758, κιν. 6946 521093).

Αµερικάνος

Αµερικάνος - Ουζερί Χαλκίδα

Επίσης πασίγνωστο ουζερί στη Λάµψακο µε έµφαση στη φρέσκια πρώτη ύλη και τις πολλές προτάσεις του µενού, ενώ ξεχωρίζει και για τις πολύ καλές τιµές (Νέα Λάµψακος, τηλ.22210 76776).

Tip: Είναι η ιδανική εκδρομή για κάθε εποχή ειδικά άνοιξη και καλοκαίρι, οπότε καλό είναι να έχετε κάνει κράτηση για να είστε σίγουροι ότι θα βρείτε τραπέζι.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Avatar
Γεωργία Καλαντζή

travelstyle.gr Editor

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ