Κοραλλιογενείς ύφαλοι, ναυάγια, σπάνια είδη ψαριών και άλλες παράξενες και ιδιαίτερες ομορφιές του βυθού αποτελούν μεγάλες προκλήσεις και προσφέρουν ακραίες συγκινήσεις σε όσους ασχολούνται με τις καταδύσεις.

 Î£Ï‡ÎµÏ„ική εικόνα

Οι λάτρεις των καταδύσεων κάθε φορά που βουτάνε για μια ακόμη… εξερεύνηση βρίσκονται συχνά αντιμέτωποι με μεγάλες εκπλήξεις. O ιστότοπος Perierga παρουσιάζει τις πέντε τοποθεσίες της Γης που σίγουρα οι λάτρεις του συγκεκριμένου σπορ

- Advertisement -

Αζόρες

Στα νερά που περιβάλλουν τα εννιά νησιά που απαρτίζουν τις Αζόρες συναντά κανείς τα σπανιότερα είδη ψαριών. Οποιος αποφασίσει να κάνει μια βουτιά στη θάλασσα της περιοχής είναι πιθανό να βρεθεί αντιμέτωπος με κάποιο δελφίνι αλλά και με άλλα θηλαστικά που συνηθίζουν να περνούν από την περιοχή καθώς μεταναστεύουν.

Κροατία

Για τους δύτες που ψάχνουν την ακραία συγκίνηση που προσφέρει η εξερεύνηση ενός ναυαγίου και επιθυμούν να νιώσουν το δέος που προκαλεί ο τεράστιος μεταλλικός όγκος ενός βυθισμένου πλοίου δεν υπάρχει καλύτερος προορισμός από την Κροατία. Ο λόγος; Στο βυθό της Αδριατικής φιλοξενούνται κουφάρια πλοίων από ποικίλες ιστορικές περιόδους που χρονολογούνται ακόμη και στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μάλτα

Η Μάλτα αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό τόσο για τους δύτες που αρέσκονται στην εξερεύνηση των ναυαγίων, όσο και για όσους μαγεύονται από τις σπηλιές. Η καθαρότητα του νερού και η απουσία ρευμάτων προσμετρώνται στα θετικά του συγκεκριμένου προορισμού.

Ναοί κρυμμένοι στη ζούγκλα και τα βράχια

Φιλιππίνες

Τα νερά που περιβάλλουν το σύμπλεγμα των 7.000 νησιών που απαρτίζουν τις Φιλιππίνες προσφέρουν τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα του πλανήτη και φιλοξενούν μεγάλη ποικιλία από θαλάσσια πλάσματα είτε πρόκειται για βατραχόψαρα είτε για φάλαινες – καρχαρίες και χελώνες.

Καραϊβική

Αναμφίβολα η Καραϊβική περιλαμβάνεται στους τοπ προορισμούς για καταδύσεις. Οι Μπαχάμες για την ποικιλία των ψαριών με τα οποία μπορεί να έρθει αντιμέτωπος ο δύτης, το Κοζουμέλ του Μεξικού για τις υποβρύχιες σπηλιές του, αλλά και η Κούβα για τα ναυάγια της, καθώς στο αρχιπέλαγός της οι δύτες συναντούν ότι έχει διασωθεί από τα πλοία που χρησιμοποιήθηκαν στον ισπανο –αμερικανικό πόλεμο. Τέλος, ιδανικό προορισμό αποτελούν και τα νησιά Κέυμαν όπου τα νερά είναι τόσο κρυστάλλινα που επιτρέπουν στους δύτες να βλέπουν πεντακάθαρα ακόμη και σε σαράντα μέτρα απόσταση.

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ