ταξίδι με αεροπλάνο

Την παράταση του προγράμματος “Τουρισμός για όλους” μέχρι το τέλος του 2021 πρόκειται να συζητήσουν στο Υπουργείο Τουρισμού λόγω της πανδημίας και του lockdown.

Το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού “Τουρισμός για όλους” ζητείται να παραταθεί μέχρι το τέλος του 2021 (αντί για 31/12/2020), με επιστολή που έστειλε προς το υπουργείο Τουρισμού η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA, καθώς λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί για την πανδημία, είναι αντικειμενικά αδύνατο μέχρι τέλος του έτους οι δικαιούχοι να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τα vouchers τους.

τουρισμός για όλους παράταση προγράμματος

Ανάγκη παράτασης του προγράμματος

Όπως είναι γνωστό, η διάρκεια του προγράμματος “Τουρισμός για όλους” μέσω τουριστικών γραφείων ορίζεται από την επομένη της δημοσίευσης των οριστικών πινάκων δικαιούχων έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2020.

Όμως, εν μέσω του γενικευμένου πανελλήνιου lockdown που επιβάλλει περιορισμούς στις μετακινήσεις και της σοβαρής υγειονομικής κρίσης του κορονοϊού που προκαλεί μεγάλη αβεβαιότητα, κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει την εξέλιξη της πανδημίας αλλά και τα υγειονομικά μέτρα που θα λαμβάνει η πολιτεία για την αναχαίτισή της.

Θα επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό μετά την άρση του lockdown; Τι θα ισχύσει για τα ταξίδια τα φετινά κορoνο-Χριστούγεννα…

τουρισμός για όλους παράταση μέχρι 2021

Επιπλέον, η οριστική λίστα των παρόχων-τουριστικών γραφείων δημοσιεύτηκε την προηγούμενη εβδομάδα, επομένως τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ περιορισμένα.

Οι 10 χώρες με την ταχύτερη ανάκαμψη στον τουρισμό μετά την πανδημία

Όλοι αναρωτιόμαστε πότε θα έρθει η πολυπόθητη ανάκαμψη των μεγάλων τουριστικών αγορών του κόσμου μετά την πανδημία και ποιες χώρες είναι οι 10 πρώτες στη λίστα της… τουριστικής τάχιστης επανόδου…

Διαβάστε ακόμα:
Καλαρρύτες: Το πετρόχτιστο "διαμάντι" της Πίνδου παραμένει αναλλοίωτο στον χρόνο

Μια έρευνα της McKinsey απαντά στο ερώτημά μας για το πότε θα έρθει η ανάκαμψη των μεγάλων τουριστικών αγορών μετά τον κορονοϊό και ποιες είναι οι χώρες που θα οροθοποδίσουν γρήγορα και πότε ακριβώς θα συμβεί αυτό χρονικά.

αεροπλάνο επιβάτης ανάκαμψη τουρισμού και νέες τάσεις σε ταξίδι

Τα αποτελέσματα της έρευνας της McKinsey δείχνουν αργή ανάκαμψη, η οποία μάλιστα θα εξαρτηθεί από το πόσο συνδεδεμένες είναι οι χώρες με τον εσωτερικό τουρισμό, χωρίς τη μεσολάβηση πτήσης. about:blank

Τι προσδοκούν οι επισκέπτες από τα ξενοδοχεία για μια ασφαλή διαμονή

Σύμφωνα με τα στοιχεία της McKinsey, ο εθνικός τουρισμός θα αποκατασταθεί πριν από τον διεθνή και η ανάκαμψη του κλάδου θα βιωθεί διαφορετικά σε κάθε χώρα.

Οι 10 χώρες που θα ανακάμψουν γρηγορότερα

  1. Γερμανία | Εκτίμηση ανάκαμψης το 2022/2023
  2. Ινδία | Εκτίμηση ανάκαμψης το 2022/2023
  3. Κίνα | Εκτίμηση ανάκαμψης το 2022/2023
  4. Γαλλία | Εκτίμηση ανάκαμψης το 2023
  5. Ιταλία | Εκτίμηση ανάκαμψης το 2023/2024
  6. Ισπανία | Εκτίμηση ανάκαμψης το 2023/2024
  7. Μεξικό | Εκτίμηση ανάκαμψης το 2023/2025
  8. ΗΠΑ | Εκτίμηση ανάκαμψης το 2024
  9. Ην. Βασίλειο | Εκτίμηση ανάκαμψης το 2024
  10. Ιαπωνία | Εκτίμηση ανάκαμψης το 2024/2025

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

"Τουρισμός για Όλους" μέχρι το τέλος του 2021 - Παράταση του προγράμματος
- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ