Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
34.5 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΤουριστική διαδρομή με ανοιχτό λεωφορείο στην Καλαμάτα

Τουριστική διαδρομή με ανοιχτό λεωφορείο στην Καλαμάτα

Τα τουριστικά λεωφορεία ανοικτού τύπου, έχουν αρχίσει να γίνονται πολύ δημοφιλή μεταξύ των δήμων της χώρας, γιατί δίνουν την ευκαιρία στους τουρίστες να αποκτήσουν μια πιο ευχάριστη και  αμεσότερη επαφή με τα αξιοθέατα και τις διαδρομές του κάθε τόπου.

Αποτέλεσμα εικόνας για καλαματα

Ειδικότερα, η τουριστική διαδρομή που αποφασίστηκε από το Δήμο Καλαμάτας είναι κυκλική, συνολικού μήκους 12 χιλιομέτρων και έχει ως εξής:

- Advertisement -

Αφετηρία – Αναλήψεως – Τσαμαδού -Ναυαρίνου – Μάνης – Λακωνικής – Β. Γεωργίου – Φραντζή – Κεφάλα –Αρτέμιδος – 23ης Μαρτίου – Υπαπαντής – Χρυσοστόμου Θέμελη – Φάριος –Μητρ. Μελετίου – Υπαπαντής – 23ης Μαρτίου – Νέδοντος – Κροντήρη –Αριστομένους – Μακεδονίας – Αφετηρία Ψαρών.

5 ξεχωριστά λουτρά στην Ευρώπη

Σύμφωνα με το νόμο, οι ανάλογες τουριστικές διαδρομές δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν συνολικά τα 30 χιλιόμετρα ,  δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τα όρια της κατά τόπους καθορισθείσας αστικής περιοχής, η αφετηρία πρέπει να βρίσκεται σε χώρο ειδικά καθορισμένο προς τούτο από τον οικείο ΟΤΑ ή τον εκάστοτε διαχειριστή ενώ οι στάσεις επιτρέπονται μόνο σε σημεία τουριστικού, αρχαιολογικού ή πολιτιστικού ενδιαφέροντος, σε χώρο ειδικά καθορισμένο προς τούτο από τον αρμόδιο διαχειριστή.

Αποτέλεσμα εικόνας για ανοιχτο λεωφορειο καλαματα

Προκειμένου να διερευνηθεί ποιος προορισμός θεωρείται τουριστικού ενδιαφέροντος, προέκυψε ότι δεν υφίσταται τέτοια κατηγοριοποίηση, συνεπώς και τα ξενοδοχεία μπορούν να θεωρηθούν σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος.

Πηγή: tornosnews.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,292LikesΚάντε Like
88,381 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ