Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
36.9 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΤουρκία: «Ξεμένει» από πιλότους και αυστηροποιεί τα μέτρα για να μην φεύγουν...

Τουρκία: «Ξεμένει» από πιλότους και αυστηροποιεί τα μέτρα για να μην φεύγουν σε ξένες αεροπορικές εταιρείες

Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Τουρκίας αυστηροποιεί τους όρους για τους Τούρκους πιλότους που παραιτούνται και μετακομίζουν στο εξωτερικό για να εργαστούν σε ξένες αεροπορικές εταιρείες.
Ο νέος κανονισμός έρχεται καθώς η αεροπορική βιομηχανία της χώρας προσπαθεί να βρει επιπλέον προσωπικό μετά την αναβίωση της τουριστικής βιομηχανίας έπειτα από 3 χρόνια πανδημία.

Σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας, οι πιλότοι που θέλουν να εργαστούν για ξένες αεροπορικές εταιρείες θα χρειαστούν επιστολή συγκατάθεσης από τον προηγούμενο εργοδότη. Εάν ένας πιλότος παραιτηθεί χωρίς επιστολή συγκατάθεσης, η επαλήθευση της προϋπηρεσίας του δεν θα διεκπεραιωθεί.

- Advertisement -

Κοντά στα επίπεδα προ πανδημίας οι πτήσεις
Ο αριθμός των πτήσεων και των επιβατών πλησιάζει τα επίπεδα πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας στην Τουρκία, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Η Ένωση Πολιτικής Αεροπορίας της Τουρκίας (Hava-Is) αντιτάχθηκε στον νέο κανονισμό, θεωρώντας τον παρέμβαση στην ελευθερία εργασίας και στα ατομικά δικαιώματα των πιλότων, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Υπάρχει σοβαρή ζήτηση για Τούρκους πιλότους από χώρες του Κόλπου και αερομεταφορείς της Βόρειας Αμερικής, αναφέρει η Ένωση ενώ σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας υπάρχουν πάνω από 10.500 πιλότοι αεροσκαφών στην Τουρκία.

Πηγή: ethnos.gr

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,295LikesΚάντε Like
88,187 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ