Ταξιδιωτικοί μύθοι και αλήθεις, τουριστικές οδηγίες προς ναυτιλλομένους, απαντήσεις σε ερωτήσεις που ποτέ δεν σκεφτήκατε, πράγματα που οι άλλοι δεν θέλουν να ξέρετε… Ενημερωθείτε ΤΩΡΑ και βάλτε τα…γυαλιά στους άλλους!

Πρωινό µε benefits

1190_shutterstock_32544415

Αφού ξυπνήσατε για το πρωινό, επωφεληθείτε από τον πλούσιο µπουφέ για να φτιάξετε σάντουιτς (δίχως φειδώ και αιδώ) για κολατσιο ή εφοδιαστείτε µε 2-3 φρούτα, γλιτώνοντας έτσι ενδεχοµένως ένα γεύµα.

Τα Don’ts στις Low Cost πτήσεις

Οι εξτρά παροχές απλώς θα ανεβάσουν το τελικό αντίτιµο που θα πληρώσετε, χωρίς κανένα ουσιαστικό προνόµιο. Speedy boarding: Ναι µεν θα µπείτε πρώτοι στο αεροπλάνο, αλλά, ούτως ή άλλως, θα περιµένετε να επιβιβαστούν όλοι για να φύγετε. Ταξιδιωτική ασφάλιση: Μόνοι σας θα βρείτε πιο οικονοµική.

1190_shutterstock_84062857

- Advertisement -

Το ξέρατε ότι οι Low Cost…:

χρεώνουν χωριστά τις αποσκεύες, οπότε εαν ταξιδεύετε για λίγες µέρες, επιλέξτε χειροαποσκευή που µπορείτε να την πάρετε µαζί σας;

δεν σας προσφέρουν γεύµα κατά τη διάρκεια της πτήσης, οπότε καλό θα είναι να έχετε προνοήσει να έχετε σάντουιτς και µπουκαλάκι νερό µαζί, καθώς η τιµή του γεύµατος είναι «αλµυρή»;
επιβαρύνουν το εισιτήριό σας κατά ?8-10, όταν κλείνετε πτήσεις µε πιστωτικές κάρτες; Eξαίρεση αποτελεί η Visa Electron, η χρεωστική κάρτα χωρίς επιτόκια και δόσεις, που δεν επιφέρει εξτρά χρέωση. Προσοχή: Η µοναδική περίπτωση κατά την οποία θα επιβαρυνθείτε µε ?5,60, είναι στην κράτηση εισιτηρίων µε τη Ryanair. Άλλαξε τους κανονισµούς της πριν από έναν χρόνο και οι περισσότεροι αγνοούν τις κρυφές χρεώσεις.
πολλές φορές δεν προσγειώνοται στα κεντρικά αεροδρόµια των προορισµών, µε αποτέλεσµα να χρεώνεστε τη µεταφορά σας µέχρι το κέντρο, καταλήγοντας να έχετε πληρώσει συνολικά ό,τι και µε µια κανονική πτήση;
οι κρατήσεις που πραγµατοποιούνται µε Visa Credit Card, MasterCard, Diners Club, American Express, UATP/Airplus έχουν πρόσθετη χρέωση ύψους 2,5% επί της συνολικής αξίας συναλλαγής, µε ελάχιστη χρέωση ύψους ?6;

Smart traveller

1190_shutterstock_42492259

Η ρεσεψιόν του ξενοδοχείου σας δεν συνιστά απαραίτητα αντικειµενική πηγή πληροφοριών για µέρη φαγητού και ποτού, καθώς ενδέχεται να σας στείλει στο µέρος απ’ όπου παίρνει τη µεγαλύτερη προµήθεια. Ρωτήστε καλύτερα κάποιον ντόπιο καταστηµατάρχη (ρούχων, καλλυντικών, πάντως όχι ανταγωνιστικού σε σχέση µε αυτό που ζητάτε προϊόντος), τον οποίο θα βρείτε κατά τη διάρκεια της περιήγησής σας στην περιοχή.

Τσεκάρετε στις οnline κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων ότι στην αναγραφόµενη τελική τιµή συµπεριλαµβάνονται οι φόροι αεροδροµίου.

Σας αρέσει υπερβολικά ένα ξενοδοχείο, αλλά η τιµή διανυκτέρευσης είναι απαγορευτική; Δεν πειράζει. Μπορείτε παρ’ όλα ταύτα να κάνετε χρήση των προσφερόµενων facilities (π.χ. φαγητό στο εστιατόριο ή χρήση της πισίνας) χωρίς να σας φύγει µια περιουσία. Χαρακτηριστικό παράδειγµα το ξενοδοχείο Burj Al Arab Hotel στο Ντουµπάι, όπου επιτρέπεται σε οποιονδήποτε επισκέπτη κάνει κράτηση σε ένα από τα 8 εστιατόριά του, η χρήση της πισίνας και του water park (µε minimum κατανάλωσης τα ?55).
Στις χώρες όπου το νερό είναι πόσιµο, είναι κρίµα να ξοδεύετε χρήµατα για το ακριβό εµφιαλωµένο νερό. Έχετε µαζί το µπουκαλάκι σας και γεµίστε το σε κάθε ευκαιρία.
Καλό είναι να δίνετε την εντύπωση του επισκέπτη που σκοπεύει να επιλέξει ξανά το ξενοδοχείο -υπό αυτό το πρίσµα, ενδεχοµένως να τύχετε VIP περιποίησης. Αντίστοιχα, για να σας προσέξουν και την επόµενη φορά, στο check out σας αφήστε ένα σηµείωµα προς το Γενικό Διευθυντή, που να περιέχει τη δήλωση είτε κάποιου ευχαριστήριου µηνύµατος είτε και κάποιου παραπόνου.
Κάντε κράτηση για εισιτήρια και ξενοδοχείο, όχι όµως και για ξεναγό. Συνήθως συµφέρει να κλείνετε µε τοπικό πρακτορείο τις ξεναγήσεις, αφού φτάσετε στον προορισµό σας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ