Αν ένα ταξίδι στην Ευρώπη είναι μέσα στα άμεσα σχέδιά σας αλλά δεν έχετε κατασταλάξει ακόμα στον προορισμό, τότε γιατί να μην επιλέξετε την πόλη που κρατά τα πρωτεία στη λίστα με τους καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς εδώ και δέκα χρόνια -από τα έντεκα που υπάρχει ο εν λόγω θεσμός.

florence

- Advertisement -

Ο λόγος για την πρωτεύουσα της Τοσκάνης, τη Φλωρεντία, η οποία έχει κερδίσει των προαναφερθέντα τίτλο από το Travel + Leisure Magazine.

7 ελληνικές πόλεις στις 10 παλαιότερες της Ευρώπης!!!Ποιες είναι;(photos)

Η ιστορική πόλη είναι διάσημη στους χώρους της τέχνης, της μουσικής και της μόδας και παρότι η Ευρώπη είναι γεμάτη από πόλεις-διαμάντια, το περιοδικό δικαιολογεί τη συνεχόμενη επιλογή της Φλωρεντίας στη πρώτη θέση της λίστας με τον εξής τρόπο:

«Είναι η γενέτειρα της Ιταλικής Αναγέννησης. Τι άλλο χρειάζεται ένας ταξιδιώτης;».

«Προφανώς θα θέλετε να επισκεφθείτε κλασικά αξιοθέατα, όπως το Duomo, την Ponte Vecchio και τον Δαυίδ του Michelangelo στη Galleria dell’ Academia», προσθέτει η συντακτική ομάδα. «Αλλά υπάρχει και η σύγχρονη Φλωρεντία, γεμάτη με συναρπαστικές εκπλήξεις -από το Mercato Centrale, τη σκεπαστή αγορά που επιδεικνύει όλον το γαστρονομικό πλούτο της Τοσκάνης, μέχρι την έξυπνη τέχνη του δρόμου του Clet Abraham, η οποία εμπνέει τους επισκέπτες να ξεκινήσουν αστικά κυνήγια μέσα στην αρχαία πόλη».

florence

Το περιοδικό παραθέτει και ένα σχόλιο ενός αναγνώστη, το οποίο συνοψίζει, για τους ίδιους, τέλεια την ουσία της Φλωρεντίας: «Είναι μια πόλη στην οποία μπορώ να επιστρέφω ξανά και ξανά και κάθε φορά να ανακαλύπτω νέα και ενδιαφέροντα θεάματα και δραστηριότητες».

Μπορείτε να δείτε τη φετινή λίστα κατάταξης των καλύτερων ευρωπαϊκών προορισμών του Travel & Leisure.

Πηγή:huffingtonpost.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ