Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του ΣΚΑΙ, πρόκειται για το είδος φάλαινας “Σιφιός”. Βάσει του ρεπορτάζ, έχει ειδοποιηθεί το 112 και το λιμενικό για να ξεκινήσει η επιχείρηση διάσωσης του ζώου, καθώς φαίνεται να είναι τραυματισμένο (φέρει ένα τραύμα στο ρύγχος της και κάποιες χαρακιές στο σώμα του)   αλλά και να έχει χάσει τον προσανατολισμό του, ίσως, λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας των τελευταίων ημερών.

Σήμερα το πρωί λοιπόν, Παρασκευή 28/1 εντόπισαν στα ρηχά της θάλασσας μια φάλαινα. Σημειώνεται πως το άτυχο ζώο έχει εντοπιστεί από την Πέμπτη στα λιμανάκια της Βουλιαγμένης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, η φάλαινα εξόκειλε στα ρηχά της παραλίας του Αλίμου. 

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο καθηγητής Θαλάσσιας Βιολογίας, κ. Κουτσούμπας στο ΣΚΑΙ η φάλαινα φαίνεται να είναι σοβαρά τραυματισμένη, καθώς διακρίνονται κόκκινα σημάδια στο σώμα της.

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και η κτηνίατρος κ. Σκούντζου, η οποία σημείωσε πως έχει ήδη ενημερωθεί το ερευνητικό κέντρο διάσωσης και περίθαλψης κητωδών «Αρίωνας» που σπεύδει στο σημείο.

Διαβάστε ακόμα:  Με νέα εικόνα και αναβαθμισμένες υπηρεσίες συμμετέχουν οι Αγιορείτικες Γραμμές στην 37η Έκθεση Τουρισμού Philoxenia

Η ειδική ομάδα θα πάρει αίμα από το θηλαστικό, ώστε να διαπιστώσει τι συμβαίνει καθώς εικάζεται ότι το ζώο ήταν άρρωστο πριν τραυματιστεί.

Στον Άλιμο έχουν μεταβεί στελέχη του Λιμενικού Σώματος, σκάφος του Λιμενικού και δύτες.

Χθες Πέμπτη εντοπίστηκε, πιθανόν η ίδια φάλαινα στα λιμανάκια της Βουλιαγμένης. Το θηλαστικό είχε χάσει τον προσανατολισμό, όπου με τη βοήθεια του λιμενικού και της ελληνικής ομάδας διάσωσης οδηγήθηκε στα ανοιχτά και κατάφερε να φύγει. Σήμερα Παρασκευή εντοπίστηκε και πάλι στην παραλία του Αλίμου.

Δείτε επίσης

Προηγούμενο άρθροΧαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα: Επιστρέφει η μουσική, απελευθερώνεται το ωράριο στην εστίαση
Επόμενο άρθρο5+1 ευρωπαϊκές πόλεις που πρέπει να επισκεφτείς έστω και μια φορά στη ζωή σου
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ