Τρία από τα πιο ωραία εκκλησάκια της Ελλάδας, είναι στην Αχαΐα!

Λουσμένα στον ήλιο, πλάι στο κύμα και άλλοτε στο βουνό, κρυμμένα σε βράχους και πυκνή βλάστηση…

 

Τα ξωκλήσια μας,

είναι μοναδικής ομορφιάς και γνώριμο χαρακτηριστικό των ελληνικών τοπίων…

Η Αχαΐα, γνωστή για το πλούτο της στο πράσινο, προσφέρει ένα ακόμα ξεχωριστό θέαμα στους λάτρεις της φύσης και του θρησκευτικού τουρισμού.

Τα πιο απομακρυσμένα από τα αυτά τα ξωκλήσια, δείχνουν πολύ ήσυχα και δένουν αρμονικά με το μοναδικό ελληνικό τοπίο.

Όλα έχουν την δική τους μοναδική ιστορία και πολλά από αυτά και τις παραδόσεις του τόπου…

Παναγία η Πλατανιώτισσα!

Ο Ιερός Ναός της Παναγιάς Πλατανιώτισσας απέχει 30 χλμ. από την πόλη των Καλαβρύτων. Αξίζει να τον επισκεφθείτε γιατί βρίσκεται σε μια υπέροχη καταπράσινη τοποθεσία με πολλά τρεχούμενα νερά.

Το μικρό εκκλησάκι της Παναγιάς έχει χτιστεί μέσα στο κοίλωμα ενός τεράστιου υπεραιωνόβιου πλατάνου. Στην πραγματικότητα πρόκειται για τρία πλατάνια που φύτρωσαν μαζί και με την πάροδο των χρόνων ενώθηκαν δημιουργώντας αυτό το ξεχωριστό θέαμα.

Πράγμα- Ένα ταξίδι και ένας προορισμός που ΔΕΝ θα ξέχασεις

Ο πλάτανος αυτός έχει ύψος 25 μ. και περίμετρο περίπου 16 μ. Έχει χωρητικότητα 20 ατόμων. Υπάρχει ένα μικρό τέμπλο με δυο κίονες οι οποίοι σχηματίζουν την Ωραία Πύλη.

Η Παναγίτσα!

O λόγος για το πανέμορφο εκκλησάκι της Παναγίας που βρίσκεται στο δρόμο Άραξου – Καλογριάς, λίγο πριν την είσοδο στο δάσος της Στροφυλιάς.

Είναι τόσο κοντά στη λιμνοθάλασσα του Προκοπίου που φαίνεται λες και επιπλέει…

Ναοί και μοναστήρια που «κρέμονται» στα βράχια

Άγιος Αναστάσιος!

Ένα από τα ωραιότερα εκκλησάκαι και πιο γραφικά για να παντρευτεί κανείς ή και να βαφτίσει το παιδί του.

Ένα εκκλησάκι ανάμεσα στην σκιά των δέντρων και στην δροσιά του ποταμιού, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Πάτρα, στον Άγιο Αναστάσιο, στο Δρέπανο.

Πηγαίνοντας στον Άγιο Αναστάσιο, νομίζει κανείς ότι βρίσκεται στον δρόμο για ένα απόμερο ξωκλήσι του βουνού και με δυσκολία συνειδητοποιείς ότι είσαι λίγο πάνω από το Δρέπανο, έχοντας θέα τον Πατραϊκό και τον Κορινθιακό Κόλπο. Φτάνοντας εκεί, μαγεύεσαι από την θρησκευτική ευλάβεια που έχει μέσα του το μέρος, αλλά και από την φυσική ομορφιά της τοποθεσίας.

ΠΗΓΗ: patrasevents.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ