Κατά 2,3 φορές αυξήθηκε ο αριθμός των αεροπορικών εισιτηρίων που έβγαλαν επιβάτες άνω των 60 χρόνων το 2018, σε σύγκριση με τον αριθμό των εισιτηρίων πριν από τρία χρόνια, αναφέρει ο τουριστικός ιστότοπος Biletix.

Σύμφωνα με τη ρωσική τουριστική πλατφόρμα, η οποία ανέλυσε την πώληση αεροπορικών εισιτηρίων σε ταξιδιώτες άνω των 60 ετών τα τελευταία τρία χρόνια, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018 οι πιο δημοφιλείς εγχώριοι τουριστικοί προορισμοί για τους ρώσους συνταξιούχους ήταν η Συμφερόπολη, το Σότσι, τα Μινεράλνιι Βαντί, η Ανάπα και η Αγία Πετρούπολη.

Ο ιταλικός αέρας σε σπίτι της Πλάκας

Μεταξύ των ξένων προορισμών πιο δημοφιλείς αναδείχθηκαν το Τελ Αβίβ, το Τίβατ στο Μαυροβούνιο, το Μπουργκάς, η Τιφλίδα και η Κωνσταντινούπολη.

Αποτέλεσμα εικόνας για rwsoi toyristes

Είναι σημαντικό ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των συνταξιούχων που πραγματοποίησαν αυτά τα ταξίδια δεν κατοικούν στη Μόσχα αλλά σε περιοχές όπως το Καλίνινγκραντ, το Ομσκ και το Περμ.

Επίσης, μεταξύ των συνταξιούχων το ποσοστό εκείνων που ταξιδεύουν στη χώρα είναι υψηλότερο από ό,τι εκείνο άλλων ηλικιακών ομάδων. Έτσι, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018, το 71% των συνταξιούχων ταξίδεψε αεροπορικώς μέσα στη Ρωσία και το 29% στο εξωτερικό.

Πηγή: metaforespress.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ