Ψητό κρέας - Τσικνοπέμπτη

Τσικνοπέμπτη αύριο και δεν είναι λίγοι όσοι αναζητήσουν ταβέρνες στην Αθήνα με καλό φαγητό για να το “τσικνίσουν” με την παρέα τους. Εδώ θα δείτε 4 εξαιρετικές ταβέρνες της Αθήνας που θα σας κάνουν να ευχαριστηθείτε στο έπακρο το αυριανό “κρατοφαγικό” τραπέζι.

Μία ημέρα έχει μείνει λοιπόν μόνο για τη φετινή Τσικνοπέμπτη, τον θεσμό που κατεξοχήν συνδυάζει το φαγητό, το ποτό, την παράδοση και την καλή παρέα και σχεδόν όλοι αγαπάνε, ειδικά οι καλοφαγάδες και οι λάτρεις των ψητών!
Aν, λοιπόν, αναζητάτε και εσείς τον ιδανικό γευστικό προορισμό για να περάσετε την Τσικνοπέμπτη, εδ’ω θα δείτε 4 κορυφαίες αθηναϊκές ταβέρνες, που συνδυάζουν την αυθεντικότητα με τη γεύση, και υπόσχονται ότι θα ευχαριστηθείτε τον καλύτερο δυνατό τρόπο το αυριανό βράδυ! Δείτε τις και μη ξεχάσετε, αν στα πλάνα σας αύριο είναι να βγείτε έξω, να κάνετε κράτηση, όπου και αν αποφασίσετε να πάτε γιατί διαφορετικά δεν θα βρείτε τραπέζι.

Το Στέκι του Ζήση

Αν μπορούσαμε να περιγράψουμε τη συγκεκριμένη ταβέρνα με δύο λέξεις, αυτές σίγουρα θα ήταν η ποιότητα και η λεπτομέρεια. Η κλασική ταβέρνα «Το Στέκι του Ζήση» βρίσκεται εδώ και χρόνια στον Προφήτη Ηλία στον Πειραιά και είναι κυριολεκτικά ό,τι πρέπει για την Τσικνοπέμπτη! Από διάσημα πιάτα όπως τα φημισμένα παϊδάκια, το ξακουστό μπιφτέκι, το καλοψημένο κοτόπουλο, μέχρι το κοκορέτσι, το κοντοσούβλι, το κατσίκι, το αρνί, τη μοσχαρίσια (σταβλίσια και γάλακτος) και χοιρινή μπριζόλα, το αρνίσιο συκωτάκι, το ψαρονέφρι και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς υπάρχει εδώ. Το στέκι τιμά το κρέας σε όλες τις μορφές του, και όλα αυτά μέσα σε ένα φιλικό και ζεστό περιβάλλον, που καθιστούν το μέρος μία πραγματική απόλαυση για όσους αγαπούν το καλό φαγητό! (Ίδης 8, Πειραιάς)

Facebook Το Στέκι του Ζήση 

Μυρτιά

Στη Νέα Σμύρνη, υπάρχει μια ταβέρνα που πραγματικά ξεχωρίζει και γίνεται ο απόλυτος προορισμός για όσους αναζητούν έναν συνδυασμό παράδοσης και γεύσης, καλού φαγητού και φιλοξενίας. Στο μενού της Μυρτιάς, η τέχνη του ψησίματος φτάνει στην κορύφωσή της μέσα από πιάτα όπως είναι η μοσχαρίσια ή χοιρινή μπριζόλα, η πανσέτα, το ψαρονέφρι, το μοσχαρίσιο μπιφτέκι και τα ζουμερά παϊδάκια στη σχάρα, τα οποία συνοδεύονται με φρέσκες πατάτες ή με λαχανικά. Ό,τι κρέας και αν επιλέξεις, ωστόσο, να ξέρεις πως θα είναι ολόφρεσκο, καλοψημένο και γευστικό. Εγγυημένα. Άσε που είναι και κουβαρντάδες εδώ! Όλα σερβίρονται σε τεράστιες ποσότητες, αλλά και πάλι… δε φτάνουν. Στα must του μενού το γεμιστό μπιφτέκι και οι λαχταριστοί λουκουμάδες, που «κλείνουν» υπέροχα αυτή τη γευστική εμπειρία. (Αϊδινίου 55, Νέα Σμύρνη)

Τσομπανάκος

Σε ένα μικρό στενάκι, χωμένο πίσω από το παλιό ποδοσφαιρικό γήπεδο της Καισαριανής, ο Τσοπανάκος «καλά κρατεί» ήδη από το 1954. Ο χώρος παραμένει αυθεντικός και γεμάτος αντίκες και αντικείμενα που θα σε κάνουν να νιώσεις από την πρώτη κιόλας στιγμή πως βρίσκεσαι σε μία άλλη πιο παλιά εποχή. Αλλά και το φαγητό εδώ, εκτός από γευστικότατο, καλομαγειρεμένο και προσιτό, θυμίζει παλιές αναμνήσεις και κλασικές, πολυαγαπημένες «μαμαδίστικες» γεύσεις, με έντονο το μικρασιατικό στοιχείο, λόγω της καταγωγής των ιδιοκτητών. Τα φημισμένα γευστικά και λεπτοκομμένα παϊδάκια, τα σαλιγκάρια στιφάδο, τα μανιτάρια με πλιγούρι, οι λαχανοντολμάδες, τα ντολμαδάκια και το χειροποίητο κεμπάπ είναι λίγα μόνο από τα ξακουστά πιάτα του μαγαζιού που θα κάνουν τη φετινή σας Τσικνοπέμπτη σίγουρα… πεντανόστιμη! (Ανακρέοντος 2, Καισαριανή)

Μαντρί

Στο μαγαζί, που φημολογείται πως διαθέτει την καλύτερη θέα των νοτίων προαστίων, που φτάνει μέχρι τον Σαρωνικό, το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα φας απλώς, αλλά θα περάσεις μία πραγματικά ξεχωριστή βραδιά. Ο λόγος για το Μαντρί, ένα κρυμμένο μυστικό της Γλυφάδας, που λειτουργεί από το 1977 και συνιστά πλέον ένα από τα καλύτερα αθηναϊκά στέκια των καλοφαγάδων. Ο χώρος ζεστός και φιλόξενος, όσο για το φαγητό ξακουστή προβατίνα, ρουμελιώτικο κοκορέτσι, αρνί κλέφτικο στη λαδόκολλα, τηγανητά συκωτάκια, νόστιμο κότσι, κοντοσούβλι χοιρινό, αλλά και τα λαχταριστά ορεκτικά και σαλάτες είναι μόνο μερικά από τα must try! (Βαρδουσίων 29, Γλυφάδα)

Πηγή: athensmagazine.gr

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ