Η Τσουχτή είναι η αγαπημένη μακαρονάδα κάθε Μανιάτη που σέβεται τον εαυτό του. Μια νόστιμη, εύκολη και γρήγορη Μανιάτικη συνταγή. Τα τότε χρόνια οι γυναίκες της Μάνης είχαν λίγο χρόνο στην διάθεση τους μιας και η καθημερινότητα τις έβρισκε στα χωράφια, στις ελιές η στους στάβλους. Οι Μανιάτισες λοιπόν μιας και είχαν λίγο χρόνο και ελλείψει κρέατος, μας άφησαν παρακαταθήκη την παρακάτω συνταγή που είναι μεν απλή αλλά πεντανόστιμη.

Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια Νο 2
400γρ. μυζήθρα ξερή, ψιλοτριμμένη
200ml ελαιόλαδο
8 αυγά (2 για κάθε μερίδα)
Ελαιόλαδο για να τηγανίσουμε τα αυγά

Για το σερβίρισμα

Τριμμένη μυζήθρα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες. Μόλις είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε καλά με άφθονο νερό. Τα αφήνουμε στο σουρωτήρι.

Παράλληλα στην κατσαρόλα που βράσαμε τα μακαρόνια προσθέτουμε 200ml ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει καλά.

Προσθέτουμε την τριμμένη μυζήθρα και με μια ξύλινη σπάτουλα, ανακατεύουμε πολύ καλά και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ένα καστανό χρώμα και να μοσχομυρίσει.

Αποσύρουμε από την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε τα μακαρόνια. Ανακινούμε πολύ καλά να λαδωθούν καλά τα μακαρόνια.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τηγανίζουμε δύο-δύο τα αυγά (μελάτα) σε λίγο ελαιόλαδο.

μελάτα τηγανητά αυγά

Σερβίρουμε στο πιάτο τα μακαρόνια, πασπαλίζουμε με επιπλέον μυζήθρα και από πάνω προσθέτουμε τα δύο αυγά. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Η συνταγή επιδέχεται αλλαγές και προσθήκες αλλά αυτή είναι η αυθεντική Μανιάτικη μακαρονάδα που πραγματικά αξίζει να δοκιμάσετε.

Καλή σας όρεξη.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ