Η μονοκατοικία “olion”  βρίσκεται στην Θάσο, στην τοποθεαία Σκάλα Ραχωνίου, μέσα σε έναν ελαιώνα με ελαιόδεντρα που φυτεύτηκαν στις αρχές του 16ου αιώνα.

 

- Advertisement -

Το κτίριο σχεδιάστηκε με τρόπο που αντανακλά την αρμονική συνύπαρξη του φυσικού περιβάλλοντος με το design. Η σχεδιαστική λιτότητα του κτιρίου φανερώνει την προσπάθεια της σχεδιαστικής ομάδας, να φέρει σε πρώτο πλάνο τους προσεγμένους εξωτερικούς χώρους.

 

Οι ημιυπαίθριοι χώροι χαρακτηρίζονται από την αμεσότητά τους με τον ελαιώνα και το νερό. Μεταβατικοί ή μη, αποτελούν σημαντικούς χώρους που προβάλουν το αίσθημα της χαλάρωσης.

Η κατοικία σε σχήμα L, διαθέτει λειτουργικούς όγκους και αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα. Το ισόγειο περιλαμβάνει τον ενιαίο χώρο του καθιστικού και της κουζίνας, ένα wc και δύο υπνοδωμάτια. Στον πρώτο όροφο αναπτύσσεται το κυρίως υπνοδωμάτιο με en-suite μπάνιο.

Εσωτερικά, οι γήινες αποχρώσεις, τα φυσικά υλικά, οι ενιαίες καθαρές επιφάνειες και τα εθνοτικά αντικείμενα συμβάλλουν στην χωρική προσωπικότητα, διατηρώντας ανέπαφη την αισθητική καθαρότητα.

Το λευκό χρώμα, το ξύλο, τα μεγάλα ανοίγματα και το στοιχείο νερού χρησιμοποιούνται για να ενισχύσουν την αρχιτεκτονική ιδέα, δημιουργώντας καθαρές επιφάνειες και ένα περιβάλλον που ενσωματώνει αρμονικά μια μποέμ πολυτέλεια.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πωλείται το πολυτελέστατο σπίτι πασίγνωστης ηθοποιού του Χόλιγουντ έναντι 14 Εκατ. Δολάρια!!!(photos)

Η νέα τάση ήρθε και έφερε χαμό!Τα 5+1 καλύτερα μέρη στον κόσμο για glamping!

 

 

 

 

πηγή:designhome.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ