Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
25.1 C
Athens
ΑρχικήTravelTUI: Πρώτη η Ελλάδα στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής από Γερμανία!

TUI: Πρώτη η Ελλάδα στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής από Γερμανία!

TUI: Πρώτη η Ελλάδα στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής από Γερμανία! Οι Γερμανοί όπως φαίνεται προσπαθούν με κάθε τρόπο να παρατείνουν την καλοκαιρινή σεζόν μέχρι τον Οκτώβριο, ειδικά μετά τη δύσκολη κατάσταση που βίωσαν (και βιώνουν) με τον κορονοϊό, όπως άλλωστε όλος ο πλανήτης.

Οι μεγάλοι tour operators κάνουν μια σημαντική διαπίστωση για τη χώρα μας τις τελευταίες μέρες, ότι δηλαδή είναι πρώτη στις προτιμήσεις των Γερμανών για τις κρατήσεις που κάνουν την τελευταία στιγμή. Μάλιστα, αυτό ειπώθηκε και επίσημα, από το βήμα του γερμανικού FVW workshop που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική με τη συμμετοχή των σημαντικότερων τουριστικών φορέων από τη Γερμανία.

- Advertisement -

Η Ελλάδα έτσι ή αλλιώς είναι παραδοσιακά πρώτη επιλογή των Γερμανών για τις διακοπές τους, από την προ Covid19 εποχή ακόμα, και παρόλο που φέτος δεν επέλεξαν να ταξιδέψουν εκτός της χώρας τους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, συνεχίζουν να επιλέγουν τους ελληνικούς προορισμούς και να τους απογειώνουν.

Με μια σύντομη ματιά οι ελληνικοί προορισμοί που είναι πρώτοι στη λίστα επιλογής και κινούνται πιο καλά εν μέσω πανδημίας, όπως τους αναφέρει η TUΙ, είναι οι Κρήτη, Ρόδος και Κως, με την Πελοπόννησο να μένει λίγο πιο πίσω στις προτιμήσεις. Αυτή την περίοδο υπάρχει προσφορά σε ελληνικά ξενοδοχεία και αρκετά είναι αυτά που έχουν δηλώσει πως θα μείνουν ανοιχτά τον Οκτώβριο και θα δεχτούν επισκέπτες.

Όσο για τα μικρά ελληνικά νησιά, δεν φαίνεται να εκδηλώνεται μεγάλο ενδιαφέρον επίσκεψης από τους Γερμανούς, καθώς πολλά έχουν έλλειψη αεροπορικών συνδέσεων και κλειστά ξενοδοχεία. Αξίζει να σημειωθεί πως αν και η πτώση στην κίνηση Γερμανίας- Ελλάδας για την περίοδο Απριλίου-Αυγούστου ήταν στο 80%, η γερμανική αγορά είναι η πρώτη εισερχόμενου τουρισμού για την Ελλάδα.

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,273LikesΚάντε Like
88,486 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ