Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
28.6 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΗ UNESCO πρόσθεσε το Κολομβιανό εθνικό πάρκο στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς

Η UNESCO πρόσθεσε το Κολομβιανό εθνικό πάρκο στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς

Η UNESCO πρόσθεσε το Κολομβιανό εθνικό πάρκο στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς. Το τεράστιο Εθνικό Πάρκο Chiribiquete της Κολομβίας έχει πλέον προστεθεί στη λίστα των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, ανακοίνωσε το αρμόδιο τμήμα των Ηνωμένων Εθνών την Κυριακή.

Σχετική εικόνα

Με έκταση 2,7 εκατομμυρίων εκταρίων (6,7 εκατομμύρια στρέμματα) που καλύπτει πέντε δήμους του Αμαζονίου στις νότιες περιοχές Guaviare και Caqueta, το μεγαλύτερο φυσικό πάρκο της Κολομβίας έχει πλούσια βιοποικιλότητα και αποτελεί ιερό τόπο για τους ιθαγενείς.

- Advertisement -

Αυτό είναι το ένατο μνημείο της Κολομβίας που προστέθηκε στη λίστα της UNESCO, και θεωρείται η δεύτερη χώρα με τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα στον κόσμο μετά τη Βραζιλία.

Ο Κολομβιανός πρόεδρος Juan Manuel Santos δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα επεκτείνει την προστατευόμενη περιοχή, προφανώς για να δείξει την ευγνωμοσύνη του UNESCO και την υπευθυνότητα που έχει απέναντι σε τόσο σοβαρά ζητήματα που αφορούν την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής.

Δέκα συμβουλές για να προστατέψεις το δέρμα σου αυτό το καλοκαίρι

Ο Juan Manuel Santos έγραψε στο Twitter: Αύριο θα ξεκινήσουμε τις απαραίτητες ενέργειες για να επεκτείνουμε και να προστατέψουμε περαιτέρω τη βιοποικιλότητα μας #World Heritage.

Το έδαφος, το οποίο θεωρείται προστατευόμενη περιοχή από το 1989, θα επεκταθεί κατά 1,5 εκατομμύρια εκτάρια σήμερα (2 Ιουλίου 2018), σύμφωνα με τον πρόεδρο της χώρας, κάτι που ικανοποιεί ιδιαίτερα τους οικολόγους όλου του κόσμου.

Σχετική εικόνα

Για δεκαετίες, ο εμφύλιος πόλεμος της Κολομβίας μεταξύ ανταρτών και Κυβέρνησης επισκίασε τους θησαυρούς που έχει το εθνικό πάρκο Chiribiquete National Park, aφού δεν επέτρεπαν να εισέλθει κανείς απρόσκλητος σε αυτές τις τοποθεσίες, και κατά συνέπεια παρέμενε παρθένες περιοχές, χωρίς να απειλούνται άμεσα από διάφορους παράγοντες, όπως η υλοτομία.

Θερινό ηλιοστάσιο: οι παραδόσεις από όλο τον κόσμο

Όμως με την ειρηνευτική συμφωνία που υπογράφηκε το 2016 με την τότε κομμουνιστική ανταρτική οργάνωση FARC οδήγησε στην ανακάλυψη μεγάλων παρθένων περιοχών που πραγματικά προκαλούν εντύπωση σε όλο τον κόσμο.

Αποτέλεσμα εικόνας για εθνικο παρκο chiribiquete

Στην περιοχή φιλοξενούνται πλάσματα όπως το το πτηνό Chiribiquete, το οποίο θεωρείται το μοναδικό ενδημικό είδος του Κολομβιανού Αμαζονίου, καθώς και το jaguar, η μεγάλη γάτα που βρίσκεται μόνο στην Αμερική, η οποία απειλείται από υπό εξαφάνιση λόγω της αποψίλωσης που υπάρχει στο τροπικό δάσος.

Πηγή: texnologia.net

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,290LikesΚάντε Like
88,423 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ