Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
29 C
Athens
ΑρχικήΤοp ΕμπειρίεςΟύτε ο Μίδας έτσι: Ναός ισορροπεί σε χρυσό βράχο! (Photos)

Ούτε ο Μίδας έτσι: Ναός ισορροπεί σε χρυσό βράχο! (Photos)

Στη Βιρμανία υπάρχει ένας βράχος έξω από βουδιστικό ναό, ο οποίος ισορροπεί εντυπωσιακά και είναι εξ ολοκλήρου καλυμμένος από χρυσό!

Διαβάστε ακόμα: Λίμνη Κόμο – Γνωρίστε τον πιο ρομαντικό προορισμό του κόσμου

- Advertisement -

«Ο ναός του χρυσού βράχου» ή η παγόδα Κγαϊκτίγιο (Kyaiktiyo), αποτελεί ένα μοναδικό μνημείο, με ιστορία, παράδοση και απίστευτη θέα.

Βρίσκεται σε ύψος 1.127 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας και η παγόδα έχει ύψος επτά μέτρων. Ο βράχος κάτω από αυτήν είναι κολλημένος και δίνουν την αίσθηση πως ισορροπούν.

Σύμφωνα με τον μύθο, ο Βούδας είχε επισκεφθεί διάφορες ασιατικές περιοχές, όταν συνάντησε έναν ερημίτη, ο οποίος επέλεξε να περάσει τη ζωή του στη μοναξιά και να ακολουθήσει τον Θεό. Προφανώς, ο Βούδας του έδωσε μία τρίχα του, την οποία ο ερημίτης παρέδωσε στο βασιλιά της εποχής εκείνης.

Ο βασιλιάς, ο οποίος υποτίθεται ότι είχε υπερφυσικές δυνάμεις, βρήκε ένα βράχο στο βυθό της θάλασσας που έμοιαζε με το σχήμα της κεφαλής του ερημίτη. Τον έβαλε πάνω σε έναν άλλον, μαζί με τα μαλλιά του Βούδα και έχτισε μια παγόδα στην κορυφή του.

Με ή χωρίς το μύθο, ο ναός είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους τουρίστες, που θέλουν να πάρουν μια γεύση από την ασιατική κουλτούρα και τη θρησκεία.

virmania-naos-isorropi-chriso-vracho 1

virmania-naos-isorropi-chriso-vracho 2

virmania-naos-isorropi-chriso-vracho 3

virmania-naos-isorropi-chriso-vracho 4

virmania-naos-isorropi-chriso-vracho 5

virmania-naos-isorropi-chriso-vracho 6

virmania-naos-isorropi-chriso-vracho 7

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,287LikesΚάντε Like
88,431 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ