Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
34.9 C
Athens
ΑρχικήΕυ ΖηνDecoΑρκούν 10 απλούστατα βήματα για να ανανεώσεις πλήρως το σπίτι σου! (Photos)

Αρκούν 10 απλούστατα βήματα για να ανανεώσεις πλήρως το σπίτι σου! (Photos)

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ανανεώνετε συνεχώς το «καταφύγιό» σας και μάλιστα χωρίς να ξοδεύετε πολλά χρήματα ή να κάνετε μεγάλες και χρονοβόρες αλλαγές.

Δείτε πώς με μερικές έξυπνες κινήσεις μπορείτε να αλλάζετε συνεχώς το χώρο σας έτσι ώστε να αισθάνεστε πάντα όμορφα μέσα σε αυτόν.

Θα πάθετε πλάκα! Οικογένεια έχτισε παραμυθένιο σπίτι μέσα σε 4 ημέρες!

- Advertisement -

Χρώμα Το χρώμα είναι ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να έχετε άμεσα αλλαγή στο χώρο σας. Η νέα τάση που θα κάνει το χώρο σας σούπερ εντυπωσιακό είναι να βάψετε έναν τοίχο όπως θα βάφατε με νερομπογιές σε ένα κομμάτι χαρτί. Αυτή η εναλλαγή της φωτεινότητας στο χρώμα και τα νερά που δημιουργούνται θα φωτίσει πολύ το χώρο σας και δεν θα τον «κλείσει» οπτικά. Δοκιμάστε το νέο trend πίσω από τον τοίχο της τραπεζαρίας ή πίσω από μια κονσόλα. Bάλτε έντονα ανοιξιάτικα χρώματα ή χρησιμοποιήστε πάνω από ένα χρώματα πατώντας το ένα χρώμα πάνω στο άλλο και δημιουργώντας το δικό σας έργο τέχνης.

thehomeissue_allages01

Βάψτε έναν τοίχο σας με τον ίδιο τρόπο που θα βάφατε ένα κομμάτι χαρτί με νερομπογιές.

Χρωματιστό πλαίσιο Στα σημεία που έχετε τοποθετήσει ράφια δημιουργήστε ένα χρωματιστό πλαίσιο πάνω από αυτά στο ίδιο μήκος περίπου και θα δείτε το χώρο σας να αλλάζει εντελώς. Προσέξτε ώστε τα διακοσμητικά που θα βρίσκονται στο ράφι να είναι σε τέτοιο μέγεθος που να μην βγαίνουν έξω από το πλαίσιο που έχετε δημιουργήσει. Το ξεθωριασμένο ροζ είναι πολύ μεγάλη τάση φέτος και αποτελεί μια πολύ όμορφη χρωματική επιλογή.

thehomeissue_allages02

Δημιουργήστε ένα ροζ πλαίσιο πάνω από ένα ράφι σας και δείτε το χώρο σας να μεταμορφώνεται.

Ταπετσαρία Τοποθετήστε ταπετσαρία για μια πολύ γρήγορη ανανέωση στο χώρο. Δοκιμάστε το με ένα διαφορετικό τρόπο, τοποθετώντας την ταπετσαρία στο ταβάνι. Εάν το σπίτι σας δεν είναι ψηλοτάβανο, για να μην κλείσει ο χώρος, βάψτε λευκούς τους τοίχους γύρω-γύρω και τοποθετήστε μια ταπετσαρία με βάση το λευκό και ένα μονόχρωμο σχέδιο. Για να δώσετε ένταση στο χώρο τοποθετήστε ένα έπιπλο και 2-3 διακοσμητικά σε έντονο χρώμα.

thehomeissue_allages03

Δοκιμάστε να βάλετε την ταπετσαρία σας στο ταβάνι… έτσι για αλλαγή.

Κουρτίνες Εάν δεν θέλετε να αλλάξετε κουρτίνες, μπορείτε να τις διακοσμήσετε μόνοι σας ράβοντας κάθετα στην άκρη τους μια διακοσμητική τρέσα (την οποία θα προμηθευτείτε από καταστήματα με είδη ραπτικής). Εάν η κουρτίνα σας είναι πολύχρωμη αγοράστε την τρέσα σε ένα από τα χρώματα της κουρτίνας. Εάν είναι μονόχρωμη τότε μπορείτε να πάρετε την τρέσα ακόμα και σε ένα έντονο χρώμα έτσι ώστε να δημιουργείται αντίθεση.

thehomeissue_allages04

Ανανεώστε το χώρο σας μεταμορφώνοντας απλά τις κουρτίνες σας.

Έντονα έπιπλα Ένα έπιπλο σε μια πολύ έντονη απόχρωση θα δώσει ζωντάνια στο χώρο σας. Μπορείτε ακόμα και να βάψετε ένα παλιό έπιπλο έτσι ώστε να μην μπαίνετε σε έξοδα. Ένας έξυπνος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε αυτό το έπιπλο ως πηγή φωτός και ζωντάνιας στο χώρο είναι να το τοποθετήσετε μπροστά από έναν λευκό τοίχο. Προσέξτε μόνο να μην το παραφορτώσετε. Εάν, για παράδειγμα, θέλετε να τοποθετήσετε μια καρέκλα, προτιμήστε μια από πλεξιγκλάς που δεν εμποδίζει το μάτι και θα δημιουργήσει ένα σούπερ μοντέρνο αποτέλεσμα.

thehomeissue_allages05

Βάλτε σε κάποιο σημείο του σπιτιού ένα έντονα βαμμένο έπιπλο.

Καμουφλάρετε την τηλεόραση Επειδή η τηλεόραση σαν αντικείμενο δεν χαρίζει ζεστασιά στο χώρο, καμουφλάρετέ την έξυπνα τοποθετώντας περιμετρικά μέχρι το ταβάνι κάδρα σε διαφορετικά μεγέθη και σε άτακτη διάταξη. Κάποια από τα κάδρα θα πρέπει να είναι στο χρώμα που είναι η τηλεόρασή σας. Με αυτόν τον τρόπο η τηλεόρασή σας από μακριά θα είναι σαν ένα μεγάλο κάδρο μέσα στη σύνθεση που θα έχετε δημιουργήσει.

thehomeissue_allages06

Ένας υπέροχος τρόπος για να κρύψετε την τηλεόρασή σας…

Καλοριφέρ Τώρα που η άνοιξη έχει μπει για τα καλά και τα καλοριφέρ δεν έχουν καμιά χρήση, μην ξεχάσετε να τα διακοσμήσετε. Μετατρέψτε τα σε όμορφες ραφιέρες τοποθετώντας πάνω τους ακανόνιστα μερικά βιβλία και ένα κάδρο. Εάν θέλετε μπορείτε να βάλετε και ένα διακριτικό βάζο με ένα χρωματιστό λουλούδι ειδικά αν τα βιβλία σας είναι σε ανοιχτόχρωμη απόχρωση.

thehomeissue_allages08

Κρύψτε τα καλοριφέρ σας μετατρέποντάς τα σε ράφια.

Μια άλλη πολύ όμορφη ιδέα είναι να εντάξετε το καλοριφέρ σας στη διακόσμησή σας βάφοντάς το σε ένα έντονο χρώμα. Μπορείτε να το κάνετε είτε στο ίδιο χρώμα με τον τοίχο εάν ο τοίχος σας δεν είναι λευκός, είτε να το βάψετε με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο που θα το μετατρέψει σε αριστούργημα ακολουθώντας την ντεκραντέ εκδοχή. Τοποθετώντας, μάλιστα, και μια οριζόντια ταπετσαρία στην ίδια απόχρωση δημιουργείται μεγάλο ενδιαφέρον σε συνδυασμό με τις κάθετες λωρίδες του καλοριφέρ. Επιλέξτε ένα χρώμα από το δειγματολόγιο και αγοράστε 2-3 αποχρώσεις από το ίδιο φύλλο της βεντάλιας (το ίδιο χρώμα, δηλαδή, αλλά με διαβάθμιση έντασης). Βάψτε 2 «φέτες» του καλοριφέρ στη σκούρα απόχρωση και κάθε δύο «φέτες» αλλάζετε τόνο πηγαίνοντας από τον πιο σκούρο στον πιο ανοιχτό.

thehomeissue_allages09

Εφαρμόστε την μέθοδο όμπρε και στο καλοριφέρ σας.

Κολώνα Μια κολώνα στη μέση του σαλονιού ή της κουζίνας πολλές φορές μπορεί να είναι πρόβλημα και να χαλάει όλη την αισθητική του χώρου. Αυτό που μπορείτε να κάνετε -εφόσον δεν μπορείτε να εξαφανίσετε την κολώνα- να την τονίσετε. Για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα αγοράστε διακοσμητικά τούβλα ή πέτρα ανάλογα με το τι ταιριάζει περισσότερο στο δικό σας χώρο και ντύστε μόνοι σας περιμετρικά την κολώνα μέχρι επάνω. Κολλήστε μόνοι σας τα τούβλα ή την πέτρα με κόλλα πλακιδίων.

thehomeissue_allages10

Δώστε έμφαση σε μια “εκνευριστική” κολώνα που βρίσκεται στη μέση του χώρου σας.

Μπορείτε, επίσης, να ντύσετε όλη την κολώνα με σχοινί και να την κάνετε έτσι μέρος της διακόσμησης. Αγοράστε πολύ χοντρό σχοινί και ξεκινήστε να το κολλάτε από κάτω προς τα πάνω με θερμόκολλα. Συνεχίστε βάζοντας θερμόκολλα ανά 20 εκατοστά τυλόγοντάς το γύρω-γύρω για να παραμένει σταθερό.

thehomeissue_allages11

Καλύψτε μια κολώνα που δεν θέλετε να είναι “γυμνή” με ένα χοντρό σχοινί.

Τραπεζαρία Εάν έχετε ένα απλό ορθογώνιο τραπέζι μπορείτε πολύ εύκολα και οικονομικά να το μετατρέψετε μόνοι σας σε μια πολύ ωραία και ακριβή οπτικά τραπεζαρία. Πάρτε ξύλινες σανίδες ραμποτέ από αυτές που χρησιμοποιούν στα πατώματα ή στα ταβάνια. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τις βιδώσετε στην παλιά επιφάνεια του τραπεζιού σας. Μπορείτε, επίσης, να τις περάσετε με διάφανο λούστρο ή να τις βάψετε σε ότι χρώμα θέλετε.

thehomeissue_allages13

Δημιουργήστε την πιο ιδιαίτερη τραπεζαρία με τα χεράκια σας.

Μπάνιο Φέρτε την πολυτέλεια στο μπάνιο σας τοποθετώντας τις κουρτίνες με τον πιο ιδιαίτερο τρόπο. Όπως σας έχουμε ξαναπεί, είναι πιο αριστοκρατικό να τοποθετήσετε δύο φύλλα κουρτίνας, αντί για ένα, δεξιά και αριστερά της μπανιέρας σας. Δημιουργήστε ένα πιο όμορφο αποτέλεσμα τοποθετώντας δύο ακόμα φύλλα που θα είναι μόνο διακοσμητικά στις δύο πίσω πλευρές τις μπανιέρας. Μην το δοκιμάσετε με την πλαστική κουρτίνα γιατί το αποτέλεσμα θα είναι πολύ πρόχειρο. Προτιμήστε αδιάβροχα υφάσματα και κυρίως μονόχρωμα.

Αναρωτιέστε πώς είναι το καλύτερο σπίτι στον κόσμο; Ιδού η απάντηση από το Pinterest!

thehomeissue_allages14

Μετατρέψτε το μπάνιο σας στον πιο αριστοκρατικό χώρο του σπιτιού.

Πηγή: athensmagazine.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,291LikesΚάντε Like
88,395 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ