Το καταλαβαίνεις πριν μπεις ακόμη στο χωριό. Στην είσοδο θα βρεθείς μπροστά σε ένα μοναδικό υπερθέαμα της φύσης.Θα διασχίσεις ένα δρόμο σκεπασμένο από αρωματικά σφενδάμια και πλάτανους απολαμβάνοντας τη μουσική παράσταση των πουλιών, που τιτιβίζουν ασταμάτητα.

 

 

Οι ντόπιοι τον αποκαλούν «δρόμο της αγάπης» όχι μόνο για την ομορφιά του. Πολύ παλιά, οι νέοι του χωριού έκαναν το περίπατό τους σε αυτό το δρόμο πρωτογνωρίζοντας τους μελλοντικούς τους συζύγους και ανταλλάσσοντας ερωτικά βλέμματα και μηνύματα, σύμφωνα πάντα με τα αυστηρά ήθη της εποχής.

3 Πανέμορφα ελληνικά χωριά όπου σταμάτησε ο χρόνος

 

Μπαίνοντας στο χωριό οι όμορφες εκπλήξεις συνεχίζονται. Όμορφα γραφικά καλντερίμια, πετρόχτιστα αρχοντικά, σπίτια με κήπους και ένα υπέροχο ανακαινισμένο χιονοδρομικό κέντρο!

”Αποδράστε” στα 6 πιο όμορφα χωριά της Ελλάδας! Τζάκι και θέα… στο βουνό!

Σημείο αναφοράς η κεντρική πλατεία με την εκκλησία του Άγιου Τρύφωνα ένα δημιούργημα Αρκαδικής αρχιτεκτονικής, χτισμένη με το περίφημο μαύρο μάρμαρο της περιοχής, το αξιόλογο Λαογραφικό Μουσείο και η Βιβλιοθήκη που φιλοξενείται σ’ ένα ιστορικό κτίριο, το πετρόχτιστο «Ελληνικό Σχολείο».

Στερεά Ελλάδα: 8 κρυμμένα και ονειρικά χωριά!

 

Στο στολίδι τoυ Μαίναλου θα χαλαρώσεις στα πανέμορφα πάρκα απολαμβάνοντας ρομαντικές στιγμές και θα νιώσεις ένα με τη φύση θαυμάζοντας τα τρεχούμενα νερά της περιοχής.

 

Όμορφη, δροσερή, γαλήνια, καταπράσινη και γραφική, πολιτισμένη και φιλόξενη, με τα ατμοσφαιρικά Καφέ και τα παραδοσιακά εστιατόρια, η Βυτίνα παραμένει η μεγάλη κυρία της τουριστικής ανάπτυξης του νομού Αρκαδίας.

Ευρυτανία: 5 παραμυθένια χωριά που δεν έχεις ανακαλύψει ακόμη!Τοπ προορισμοί για μονοήμερη

πηγή:dinfo.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ