Βίτσα, φωτογραφιοκό ταξίδι στο πέτρινο διαμάντι του Ζαγορίου

Η Ελλάδα είναι γεμάτη ομορφιές… χωριά, πόλεις, βουνά, παραλίες άπειρες οι επιλογές για όλα τα γούστα και για κάθε εποχή του χρόνου. Μπορεί τώρα να απαγορεύεται να πάμε αλλά είναι όμορφο να ταξιδεύουμε έστω και νοερά και να κάνουμε σχέδια!

Βίτσα Ζαγόρι

Εδώ λοιπόν θα ταξιδέψουμε στο Ζαγόρι που τα ορεινά χωριά του είναι ιδανικοί προορισμοί για κάθε στιγμή αλλά και δημοφιλείς! Προσφέρονται για αξέχαστες διακοπές που ξεκινούν από τη διαµονή σ’ ένα υπέροχο δωµάτιο ενός παραδοσιακού ξενώνα, ένα τραπέζι στρωµένο µε τοπικά καλούδια, µέχρι τη γνωριµία µε φυσικά αξιοθέατα εξαιρετικής οµορφιάς!

Εμείς αυτή τη φορά πάμε σε ένα… όχι τόσο γνωστό Ζαγοροχώρι, στην πανέμορφη, “πέτρινη” Βίτσα και σας την παρουσιάζουμε μέσα από εντυπωσιακές φωτογραφίες της φωτογράφου μας Ελεάννα Κουρκουλοπούλου που μας “ξεναγεί” στο χωριό μέσα από… καθηλωτικές εικόνες!

Τα Ζαγοροχώρια γενικά είναι χωριά µε ζωή ή µε σύµµαχο την ηρεµία, γραφικά, µε θέα που κόβει την ανάσα ή κρυµµένα µέσα στην αγκαλιά της φύσης… Με κοινό τους παρονοµαστή τον σεβασµό στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική, µε έµφαση στην πέτρα και το ξύλο και την ήπια τουριστική ανάπτυξη που τους επιτρέπει να είναι αυθεντικά. Η Βίτσα δεν θα μπορούσε ως γνήσιο Ζαγοροχώρι να είναι αλλιώς!

Βίτσα Ζαγόρι

Βίτσα, Ζαγόρι

Στον νομό Ιωαννίνων, η Βίτσα αποτελεί έναν ορεινό οικισμό στο βόρειο τμήμα του νομού, στο Κεντρικό Ζαγόρι, στην είσοδο του φαραγγιού του Βίκου. Η Βίτσα είναι ένα οικιστικό σύνολο που διακρίνεται για την ενότητα των λιθόκτιστων σπιτιών, εκκλησιών, δρόμων και πλατειών του, που το καθιστούν ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά χωριά του Ζαγορίου!

Διαβάστε ακόμα:  Η καταγάλανη παραλία μια ανάσα από το Ναύπλιο με το... μακάβριο όνομα που θα σας εντυπωσιάσει
Βίτσα Ζαγόρι

Είναι χτισµένη αµφιθεατρικά και χωρισµένη σε δύο γειτονιές, στην Άνω και Κάτω Βίτσα. Αν και εντυπωσιάζει µε το απαράµιλλο φυσικό κάλλος που την περιβάλλει, ζούσε “κάτω από τη σκιά” του φηµισµένου γειτονικού της Μονοδενδρίου, όµως µε τη δηµιουργία κομψών καταλυµάτων και ωραίων προτάσεων για φαγητό, είναι ανερχόµενη δύναµη στα Ζαγοροχώρια! (τουλάχιστον αφού αλλάξει η τωρινή κατάσταση και μετά!)

Ζαγορά: Short break σε ένα από τα πιο όμορφα χωριά του Πηλίου και μια υπέροχη επιλογή διαμονής!

Βίτσα Ζαγόρι

Απόσταση: 36 χλμ. από τα Ιωάννινα

Βίτσα Ζαγόρι

Highlights:

  • H µεγάλη κεντρική πλατεία του µε τον 600 ετών πλάτανο.
  • Σπουδαίο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ναοί Αγίου Νικολάου, Κοιµήσεως Θεοτόκου και Ταξιαρχών
  • Από τα τελευταία σπίτια της Βίτσας ξεκινά η περίφηµη Χαράδρα του Βίκου, µία από τις πιο δηµοφιλείς διαδροµές περιηγητών.
  • Με τη Σκάλα, το πετρόκτιστο µονοπάτι, ενώνεται η Βίτσα µε το Καπέσοβο και το Κουκούλι.
  • Στα µέσα του φθινοπώρου, διοργανώνεται η ετήσια «γιορτή τσίπουρου», µε παραδοσιακή µουσική και άφθονο τσίπουρο.
Βίτσα Ζαγόρι
Βίτσα Ζαγόρι
Βίτσα Ζαγόρι
Βίτσα Ζαγόρι
Βίτσα Ζαγόρι
Βίτσα Ζαγόρι
Βίτσα Ζαγόρι
Βίτσα Ζαγόρι
Βίτσα Ζαγόρι

PHΟTOS Ελεάννα Κουρκουλοπούλου | Ιnstagram worldvibesbyeleanna 

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ