Βόλτα στην πανέμορφη Μονεμβασιά

Η Μονεµβασιά, το «πέτρινο καράβι» του Γιάννη Ρίτσου, αποτελεί έναν τόπο απαράµιλλης οµορφιάς, ροµαντικής αύρας αλλά και ιστορικής σηµασίας.

Πετρόχτιστα σπίτια, βυζαντινές εκκλησίες, πανέµορφα ενετικά αρχοντικά και λιθόκτιστα σοκάκια συνθέτουν ένα παραµυθένιο σκηνικό που θα σας ταξιδέψει στον χρόνο! Την πόθησαν πολλοί: ιππότες, πειρατές, σταυροφόροι και αυτοκράτορες… Ήρθε η ώρα να την ανακαλύψετε και να παρασυρθείτε κι εσείς από τη γοητεία της!

Διαβάστε ακόμα: Hallstatt: Εικόνα σαν καρτ ποστάλ

ΚΑΤΩ ΠΟΛΗ

Το σπίτι όπου γεννήθηκε ο σπουδαίος ποιητής Γιάννης Ρίτσος είναι το πρώτο που θα σας υποδεχτεί στην Καστροπολιτεία! Φτάνοντας στην κεντρική πλατεία, κάντε µια στάση στο πολυφωτογραφηµένο κανόνι και προχωρήστε προς το παλιό τζαµί το οποίο στεγάζει την Αρχαιολογική Συλλογή και τον Ναό του Ελκόµενου Χριστού, συνεχίστε µέχρι την Πλατεία Μεγάλη Τάπια και τον Ναό της Παναγίας της Χρυσαφίτισσας. Ξεκουραστείτε λίγο στο Πορτέλο, τη µοναδική έξοδο του οχυρού προς τη θάλασσα γιατί η περιήγηση συνεχίζεται…

Διαβάστε ακόμα: Δείτε πώς είναι το πανέμορφο χωριό του Άγιου Βασίλη στη Φιλανδία! (VIDEO)

ΑΝΩ ΠΟΛΗ

Από την κεντρική πλατεία µε το κανόνι, ανηφορίστε προς την Άνω Πόλη όπου θα δείτε τα ερείπια από τις κατοικίες των αρχόντων της περιοχής, βυζαντινές εκκλησίες αλλά και τη µαγική θέα που θα ξεδιπλωθεί µπροστά σας, αποζηµιώνοντάς σας από την κούραση της ανάβασης. Κάντε µια στάση στον Ναό της Αγίας Σοφίας, µικρογραφία της ξακουστής εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης, που µοιάζει σαν να κρέµεται στην απότοµη πλαγιά πάνω από τη θάλασσα!

ΠΗΓΗ: icons travellers

Προηγούμενο άρθροΔείτε πώς είναι το πανέμορφο χωριό του Άγιου Βασίλη στη Φιλανδία! (VIDEO)
Επόμενο άρθροΗ άγνωστα ιστορία της πιο διάσημης πάμπ του πλανήτη- Tι συνέβη όταν έγινε γνωστή.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ