Για όσους αναζητούν πάντα κάτι διαφορετικό, ακόμα και στο μπάνιο, συγκεντρώσαμε ιδιαίτερες παραλίες σε μακρινά σημεία του κόσμου, που μπορεί να μη δούμε ποτέ από κοντά, αλλά αξίζει να γνωρίσουμε.

- Advertisement -

Μαύρη άμμος στην Punaluu, Χαβάη

Αν και πολλοί ίσως είναι εξοικειωμένοι με τις παραλίες με μαύρη άμμο, λόγω Σαντορίνης, παρ’ όλ’ αυτά η εν λόγω παραλία έχει πιο έντονο το χρώμα του μαύρου. Βρίσκεται ανάμεσα στο Εθνικό Πάρκο Hawaii Volcanoes και τη μικρή πόλη Naalehu και είναι διάσημη για τη μαύρη άμμο της από βασάλτη, που δημιουργήθηκε από τη λάβα που χύθηκε στον ωκεανό.

Αν και η μαύρη ακτή με τους φοίνικες συνιστούν ένα πραγματικά ιδιαίτερο θέαμα, οι τουρίστες καταφτάνουν για να δουν κυρίως ένα άλλο αξιοθέατο, την honu ή αλλιώς τη θαλάσσια χελώνα της πράσινης θάλασσας της Χαβάης.

Όλα όσα ΔΕΝ πρέπει να βάλετε στη βαλίτσα των καλοκαιρινών σας διακοπών

Παραλία με… γλώσσα στην Zlatni Rac, Brat, Κροατία

Στη νότια ακτή του νησιού Brac της Κροατίας, υπάρχει μια πολύ ιδιαίτερη παραλία με ένα μοναδικό σχήμα. Με καταγάλανα νερά, η Zlatni Rac (που σημαίνει «χρυσό κέρας») χαρακτηρίζεται από μια στενή λωρίδα άσπρης άμμου που σχηματίζει κάτι σαν γλώσσα μέσα στη θάλασσα, μήκους 634 μέτρων.

Είναι μια παραλία πολύ δημοφιλής στους σέρφερ και σε όσους ασχολούνται με water sports και κατακλύζεται από πεύκα, αποτελώντας την ιδανική θαλάσσια απόδραση.

Αυτά είναι τα 10 πιο επικίνδυνα αεροδρόμια του πλανήτη (video)

Πράσινη άμμος στην Papakolea, Χαβάη

Στην περιοχή Kau στη Χαβάη βρίσκεται μία από τις 2 πράσινες παραλίες του πλανήτη (η άλλη είναι στα νησιά Galapagos στον Ισημερινό) κι έχει ξεχωριστό πράσινο χρώμα από κρυστάλλους ολιβίνη που προέρχονται και πάλι από βασάλτη, σύμφωνα με τη Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, προκλήθηκε από στερεοποιημένη λάβα που δημιουργήθηκε πριν 49 χιλιάδες χρόνια, η συνεχής διάβρωση της οποίας οδήγησε σε αυτούς τους πράσινους σχηματισμούς. Αυτό, βέβαια, σημαίνει ότι κάποια στιγμή η «πηγή» θα μειωθεί από τη διάβρωση και η παραλία θα χάσει το πράσινο χρώμα που την έχει κάνει διάσημη.

ΠΗΓΗ: clickatlife.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ