Βραζιλία Χριστούγεννα

Η Βραζιλία γιορτάζει τα Χριστούγεννα στη μέση του καλοκαιριού, που σημαίνει ότι ο καιρός είναι ηλιόλουστος και ζεστός, δίνοντας στους εορτασμούς ακόμα πιο τροπικό χαρακτήρα.

- Advertisement -

Όπως στα περισσότερα μέρη του κόσμου, έτσι και στη Βραζιλία η 25η Δεκεμβρίου σημαίνει χρόνος με την οικογένεια, θρησκευτική κατάνυξη και συχνά, υπερβολή στο φαγητό και το ποτό.

Εμείς έχουμε συγκεντρώσει τους τρόπους με τους οποίους γιορτάζουν τα Χριστούγεννα στη Βραζιλία.

Με την ευκαιρία ανακαλύψτε τις Χριστουγεννιάτικες παραδόσεις από όλο τον κόσμο που θα σας εκπλήξουν!

Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός

Παρόλο που η ιδέα του στολισμού ενός φοίνικα ταιριάζει με την εικόνα πραγματικά τροπικών Χριστουγέννων, οι Βραζιλιάνοι στολίζουν ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο, παρά το γεγονός ότι συνήθως είναι πλαστικό και στολίζεται με τα συνηθισμένα λαμπάκια, μπάλες και γιρλάντες. Τα τραπέζια στρώνονται με χριστουγεννιάτικα τραπεζομάντηλα και στους τοίχους κρεμάνε γιρλάντες.

Τα δώρα

Όταν οι Βραζιλιάνοι συναντιούνται για τα Χριστούγεννα, συνήθως πρόκειται για ολόκληρη την οικογένεια, από τους στενούς συγγενείς μέχρι θείους, ξαδέρφια, και οποιονδήποτε άλλον. Επομένως η αγορά δώρων μπορεί να είναι κάτι πολυέξοδο. Ένας δημοφιλής τρόπος είναι ο γνωστός “Secret Santa” ή Amigo Oculto όπως λέγεται στα βραζιλιάνικα, σύμφωνα με το οποίο ο καθένας αγοράζει ένα δώρο για κάποιο άτομο που αυτό δεν το γνωρίζει. Όταν έρθει η ώρα της ανταλλαγής δώρων, αυτός που το αγόρασε περιγράφει το άτομο αφήνοντας τους υπόλοιπους να μαντέψουν για ποιον πρόκειται.

Ο Άγιος Βασίλης

Ο Άγιος Βασίλης, ή Papa Noel, έχει την ίδια μορφή με τον υπόλοιπο Δυτικό κόσμο. Στη Βραζιλία θεωρείται ότι επισκέπτεται τα παιδιά την παραμονή Χριστουγέννων και ότι ζει στο Βόρειο Πόλο. Άλλοι πιστεύουν ότι φορά μεταξωτά ρούχα για να μένει δροσερός στο ζεστό βραζιλιάνικο κλίμα, κι άλλοι ότι φορά την κλασική κόκκινη-άσπρη στολή.

Με την ευκαιρία των εορτών, συλλέξαμε τις 7 καλύτερες ταινίες για τα χριστουγεννιάτικα ταξίδια!

Εορτασμοί

Οι κύριοι εορτασμοί, λαμβάνουν χώρα την Παραμονή των Χριστουγέννων, όταν η οικογένεια μαζεύεται γύρω από το τραπέζι και διασκεδάζει. Το βράδυ ο κόσμος συνηθίζει να φορά τα καλά του , και οι γυναίκες βάφονται και φτιάχνουν τα μαλλιά τους. Οι εορτασμοί κρατούν μέχρι αργά το βράδυ με πολύ φαγητό, μουσική, ποτό και διασκεδαστικές συζητήσεις με την οικογένεια, με αποκορύφωμα τα μεσάνυχτα. Ανήμερα των Χριστουγέννων η διάθεση είναι πιο χαλαρή και ο κόσμος τρώει ό,τι έμεινε από την προγούμενη.

Το φαγητό

Για πολύ κόσμο το φαγητό των Χριστουγέννων είναι ένα από τα καλύτερα στοιχεία της περιόδου αυτής και στη Βραζιλία είναι επηρεασμένο από πολλές κουλτούρες, όπως τη βραζιλιάνικη, την ιταλική, την πορτογαλική, την ισπανική και, ειδικά στο νότο, τη γερμανική. Το Χριστουγεννιάτικο δείπνο περιλαμβάνει γαλοπούλα, λαχανικά, ρύζι, χοιρινό, πατατοσαλάτες, λαζάνια και πιάτα με μπακαλιάρο. Στο νότο της χώρα, ειδικά σε πόλεις που έχουν επηρεαστεί από τη γερμανική παράδοση, τα γλυκά συνήθως περιλαμβάνουν το γνωστό στόλεν, ενώ οι πόλεις με ιταλική περιοχή το πανετόνε. Το γεύμα λαμβάνει χώρα το βράδυ της παραμονής, συχνά γύρω στα μεσάνυχτα, όταν και ξεκινούν οι εορτασμοί.

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ