Στον Παρνασσό, τη Ζήρεια και το Γαλαξίδι, οι αποστάσεις είναι μικρές και τα τοπία ονειρεμένα. Φύγαμε για εκδρομούλα-αστραπή;

- Advertisement -

Σύμφωνοι, τα τοπία της Ηπείρου δεν υπάρχουν πουθενά αλλού, και λίγα πράγματα μπορούν να συγκριθούν με ένα μπαλκόνι στις όχθες της Λίμνης Πλαστήρα. Αυτό, όμως, δε σημαίνει πως αν δεν έχετε τον χρόνο, τα χρήματα ή την διάθεση να οδηγήσετε τέσσερις ώρες, θα πρέπει να στερηθείτε τα φθινοπωρινά τοπία της ελληνικής φύσης. Για του λόγου το αληθές, συγκεντρώσαμε τις καλύτερες ιδέες μας για εκδρομές σε απόσταση διώρου (και κάτω) από την Αθήνα.

Στις πλαγιές του Παρνασσού
Θέλετε κοσμοπολιτισμό; Έχει την Αράχωβα. Θέλετε μαγικά, ανεξερεύνητα χωριουδάκια; Θα πάτε… γραμμή στο Χρισσό, την Αγόριανη ή την Σουβάλα. Θέλετε πεζοπορίες; Το μονοπάτι που συνδέει τους Δελφούς με το Χρισσό, και εκείνο που ξεκινά από την Αγόριανη για να φτάσει στην κορυφή του Παρνασσού είναι ιδανικά για αρχάριους και προχωρημένους αντίστοιχα. Θέλετε sightseeing και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους;

4 χωριά - όνειρο σε απόσταση αναπνοής από την πόλη για φθινοπωρινές εκδρομές!

Αυτό το πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα βρίσκεται στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής και εντυπωσιάζει! (photos)

Ο αρχαιολογικός χώρος των Δελφών είναι χάρμα οφθαλμών, και το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας μια εμπειρία μόνο του. Θέλετε φαγητό; Μερικά από τα καλύτερα ταβερνάκια ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας φωλιάζουν στις πλαγιές του. Και όλα αυτά, σε απόσταση δύο μόλις ωρών από την Αθήνα.

Με θέα στις κορυφογραμμές της Ζήρειας


Άλλο αλπικό τοπίο τόσο κοντά στην Αθήνα, κακά τα ψέματα, δεν θα βρείτε. Κι αν οι τιμές της Ορεινής Κορινθίας τραβάν’ την ανηφόρα με το που πάρει να φθινοπωριάζει, το ατυχές αυτό γεγονός αντισταθμίζεται από την μηδαμινή απόσταση που την χωρίζει από την Αθήνα, γεγονός που την καθιστά ιδανική για μονοήμερες εκδρομές (αν είστε γενικά πρωινοί τύποι) ή για Σαββατοκύριακα με μία μόνο διανυκτέρευση.

Εδώ θα φας θεϊκά παϊδάκια και κοντοσούβλι μέχρι 15€/άτομο!

6 κοντινές low budget αποδράσεις για να παρατείνετε λίγο ακόμη το καλοκαίρι σας!

Όσο για το τι θα κάνετε εδώ; Βόλτες σε τρισχαριτωμένα χωριουδάκια, παραλίμνιες διαδρομές στην υπέροχη Λίμνη Δόξα, πεζοπορίες σε ειδυλλιακά –και άριστα σηματοδοτημένα– μονοπάτια, και… λουκούλλεια γεύματα στα καταπληκτικά της ταβερνάκια.

Στο Γαλαξίδι
Βλέπετε τη λιακάδα έξω από το παράθυρο και αρνείστε να μπείτε σε mood φθινοπώρου; Είστε παιδιά της θάλασσας, και δεν την απαρνείστε ό,τι καιρό και αν έχει; Τότε το Γαλαξίδι είναι ο προορισμός σας –ένα νησί… στεριανό, που χαρίζει απλόχερα την ψευδαίσθηση πως εδώ μπορείς να κρυφτείς ακόμα και από το φθινόπωρο.

Ένα παραδεισένιο resort στην Παύλιανη, 235 χλμ. από την Αθήνα (photos)

Κατά τα λοιπά, η αρχοντική του αύρα, η παραλιακή περαντζάδα, τα πανέμορφα καπετανόσπιτα, τα πλακόστρωτα καλντερίμια, οι θαλασσινοί μεζέδες πλάι στο κύμα και οι πολλές καλές ευκαιρίες για sightseeing είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους το αγαπάμε.

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ