Μύκονος

Τα World Travel Awards είναι από τις πιο διάσημες διακρίσεις της ταξιδιωτικής βιομηχανίας και οι νικητές στις ευρωπαϊκές κατηγορίες έχουν στεφθεί στην τριακοστή πρώτη έκδοση της τελετής στο Βερολίνο.

Οι ηγέτες στους τομείς του τουρισμού, των αεροπορικών εταιρειών, των ξενοδοχείων και της φιλοξενίας περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, αλλά είναι οι ίδιοι οι προορισμοί που έχουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Το βραβείο του κορυφαίου προορισμού της Ευρώπης πήρε η Ελλάδα στα World Travel Awards 2024. Η κορωνίδα του κορυφαίου ευρωπαϊκού προορισμού ήρθε στη χώρα μας.

Μεστά Χίος
Το χωριό Μεστά στην Χίο

Στην κορυφαία κατηγορία Europe’s Leading Destination 2024 (κορυφαίος προορισμός της Ευρώπης για το 2024) την πρώτη θέση πήρε η Ελλάδα!

Οι παρακάτω υποψήφιοι προτάθηκαν για τον κορυφαίο προορισμό της Ευρώπης 2024:

 1. Αυστρία
 2. Αγγλία
 3. Γαλλία
 4. Γερμανία
 5. Ιρλανδία
 6. Ιταλία
 7. Νορβηγία
 8. Πορτογαλία
 9. Ισπανία
 10. Σουηδία
 11. Ελβετία
 12. Τουρκία

Αυτή η υποτιμημένη πόλη είναι ο επόμενος ανερχόμενος προορισμός της Ευρώπης, σύμφωνα με τα World Travel Awards

Μια άλλη επίσης κατηγορία είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα φετινά World Travel Awards, αυτή του επόμενου ανερχόμενου προορισμού της Ευρώπης καθώς νικήτρια αναδείχτηκε μια πόλη όχι μόνο outsider αλλά και σχετικά υποτιμημένη ως προορισμός.

Αυτή η “υποτιμημένη” πόλη είναι ο επόμενος ανερχόμενος προορισμός της Ευρώπης, σύμφωνα με τα World Travel Awards αλλά
δεν ήταν όμως και ο μόνος αναπάντεχος προορισμός που αναγνωρίστηκε.

Διεκδικώντας το βραβείο για τον επόμενο ανερχόμενο προορισμό της Ευρώπης, έναν τίτλο που κέρδιζε το Μπατούμι στη Γεωργία τα τελευταία πέντε χρόνια, νικήτρια ανεδείχτηκε η Μπράγκα , μια πόλη όχι πολύ μακριά από την ακτή, φωλιασμένη στη βορειοδυτική Πορτογαλία.

The Arco da Porta Nova, Μπράγκα Πορτογαλία
 The Arco da Porta Nova, Μπράγκα Πορτογαλία

Η Μπράγκα χαρακτηρίζεται από τον νεαρό φοιτητικό πληθυσμό και την πολυσύχναστη νυχτερινή ζωή, αλλά και τα ιστορικά κτίρια και τοποθεσίες της – είναι άλλωστε μια από τις παλαιότερες πόλεις της Πορτογαλίας. Η πόλη έχει ονομαστεί ακόμη και «Πορτογαλική Ρώμη» και υπάρχουν πολλά εντυπωσιακά θρησκευτικά ορόσημα για εξερεύνηση, όπως το αιωνόβιο Ιερό του Σαμέιρο.

Η Μπράγκα κέρδισε προορισμούς όπως η Λιουμπλιάνα στη Σλοβενία, η Ματέρα στην Ιταλία και το Τάρτου στην Εσθονία στην κατηγορία των ανερχόμενων προορισμών, αλλά η Πορτογαλία είχε μια αρκετά μεγάλη βραδιά συνολικά. Η Μαδέρα ονομάστηκε ως ο κορυφαίος νησιωτικός προορισμός και οι Αζόρες κέρδισαν τον κορυφαίο προορισμό τουρισμού περιπέτειας.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα βραβεία, μπορείτε να δείτε την πλήρη λίστα των νικητών στον ιστότοπο εδώ

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ