Ένα νομοσχέδιο τομή για την προστασία των κοραλλιογενών υφάλων της Χαβάης αναμένεται να υπογραφεί το επόμενο διάστημα. Η πολιτεία των ΗΠΑ θα απαγορεύσει τη χρήση δημοφιλών… αντηλιακών, που, αποδεδειγμένα, έχουν αρνητικές επιπτώσεις στους υφάλους και τη ζωή που αυτοί φιλοξενούν.

Αποτέλεσμα εικόνας για χαβαη υφαλος

Το Μάιο, η Βουλή ψήφισε νόμο που απαγορεύει στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της περιποίησης της επιδερμίδας να πωλούν αντηλιακά τα οποία περιέχουν τα χημικά οξυβενζόνη και οκτινοξικό. Τα στοιχεία αυτά, φαίνεται πως παίζουν μεγάλο ρόλο στις καταστροφές που υφίστανται οι κοραλλιογενείς ύφαλοι.

Οι 4 κορυφαίες τάσεις στα ταξίδια πολυτελείας

Πολλές είναι οι εταιρίες που έχουν εκφράσει την έντονη αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο, όπως και δερματολόγοι, οι οποίοι φοβούνται πως ο νόμος θα οδηγήσει στο να μην χρησιμοποιείται καθόλου αντηλιακό, όπως αναφέρει η Washington Post.

Γιατί θέλει να απαγορεύσει τα… αντηλιακά η Χαβάη

Όμως και παρά τις αντιδράσεις, ο κυβερνήτης της Χαβάης αναμένεται να υπογράψει το νομοσχέδιο αυτή την εβδομάδα και να κάνει την πολιτεία την πρώτη – παγκοσμίως – που προχωρά σε τόσο δραστικές κινήσεις.

Πότε πρέπει να βγείτε αμέσως από τη θάλασσα

Διαβάστε ακόμα:
Οι 4 μεγαλύτερες παραλίες της Αττικής για να κάνετε τις βουτιές σας... με άνεση!

ο SB 2571, όπως ονομάζεται το νομοσχέδιο, αναφέρει σαφώς πως τα παραπάνω χημικά στοιχεία έχουν πολλές «αρνητικές επιπτώσεις στο θαλάσσιο περιβάλλον και τη ζωή του».  Στόχος των ιθυνόντων είναι τα αντηλιακά που περιέχουν τα χημικά να μην διατίθενται πλέον ελεύθερα. Βέβαια, θα δίνεται η δυνατότητα σε όσους το θέλουν να τα αγοράζουν με… συνταγή γιατρού.

Αποτέλεσμα εικόνας για χαβαη παραλια

Ο Γερουσιαστής Μάικ Γκάμπαρντ, μιλώντας στην εφημερίδα Honolulu Star-Advertiser, ανέφερε πως η Χαβάη, μία χώρα που περιβάλλεται από κοραλλιογενείς υφάλους, πρέπει να θέσει το παράδειγμα για την προστασία τους. Όπως είπε, το νομοσχέδιο «θα επιφέρει θεαματική αλλαγή στην προστασία της θαλάσσιας ζωής και της υγείας των ανθρώπων».

Πηγή: cnn.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ