Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
33.1 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΞεκίνησαν πιλοτικά τα έργα για τον "Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας". Δείτε ποιοι...

Ξεκίνησαν πιλοτικά τα έργα για τον “Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας”. Δείτε ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί για τα ΙΧ

Αξιοποιώντας το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος πραγματοποιήθηκαν διαγραμμίσεις και χωροθετήσεις στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, ξεκινώντας πιλοτικά τα έργα για τον “Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας”. Κατά τη διάρκεια της πιλοτικής εφαρμογής του, το κέντρο της Αθήνας θα παραμένει ανοιχτό για όλους και η κυκλοφορία των οχημάτων θα ρυθμίζεται με ασφάλεια, σε συγκεκριμένα σημεία.

Ξεκινώντας από τη λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας στο σύνολο της και την Ηρώδου Αττικού ξεκινούν σήμερα Πέμπτη τα έργα δημιουργώντας σε πρώτο στάδιο ζώνες προτεραιότητας για πεζούς και ποδήλατα. Μπορείτε να δείτε πως θα μετατραπεί το κέντρο της Αθήνας με τους νέους ποδηλατόδρομους εδώ.

- Advertisement -

Σε ποιους θα επιτρέπεται η πρόσβαση στο κέντρο της Αθήνας

Ειδικότερα, στους δύο αυτούς δρόμους, από σήμερα Πέμπτη και μετά θα επιτρέπεται η πρόσβαση σε:

  • μέσα μαζικής μεταφοράς
  • οχήματα ατόμων με αναπηρία
  • οχήματα τροφοδοσίας
  • οχήματα έκτακτης ανάγκης
  • Οργανισμούς Δικτύων Κοινής Ωφέλειας
  • στους μόνιμους κατοίκους
  • ταξί
  • ηλεκτροκίνητα μέσα μεταφοράς

Από το πρωί της Κυριακής 14 Ιουνίου τα έργα θα επεκταθούν και στην πλατεία Συντάγματος και την οδό Πανεπιστημίου, ενώ οι αντίστοιχες παρεμβάσεις στο εμπορικό τρίγωνο – ιστορικό κέντρο θα αρχίσουν να ισχύουν από τις αρχές Ιουλίου.

Μόνο με sms η πρόσβαση στο κέντρο της Αθήνας από 15 Ιουνίου

Αλλάζουν όλα από τις 15 Ιουνίου σχετικά με την πρόσβαση και την διέλευση με ΙΧ από το κέντρο της Αθήνας, καθώς θα απαιτείται αποστολή γραπτού sms.

Σύμφωνα με όσα έχουν γνωστά η αποστολή sms, θα είναι ένας από τους τρόπους μέσω του οποίου θα μπορούμε να μεταβαίνουμε στο ιστορικό κέντρο καθώς τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν από τον Δήμο Αθηναίων επιπλέον επιλογές για να μπορούμε να σταθμεύουμε το όχημα μας.

Για την ώρα ο δήμος εξετάζει το ενδεχόμενο οι μόνιμοι κάτοικοι να επιδεικνύουν μόνο την σχετική κάρτα στάθμευσης και όλοι οι υπόλοιποι να κάνουν κράτηση σε συγκεκριμένα πάρκινγκ.

Σε περίπτωση ελέγχου θα επιδεικνύουν το sms που έχουν αποστείλει από το οποίο θα επιβεβαιώνεται η κράτηση σε συγκεκριμένο χώρο.

Όσοι εργάζονται στην περιοχή θα σταθμεύουν μόνο σε θέσεις πάρκινγκ τις οποίες θα έχουν μισθωθεί.

Στις περιοχές Πλάκας και εμπορικού κέντρου λειτουργούν αρκετά υπαίθρια και στεγασμένα πάρκινγκ. Αυτά θα οργανώσουν σύστημα «κράτησης θέσεων ΙΧ», με το οποίο θα επικοινωνούν οι κάτοχοι. Το μήνυμα που θα βεβαιώνει την κράτηση θα επιδεικνύεται στα όργανα της Δημοτικής Αστυνομίας.

Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Αθηνάς, Ερμού, Μητροπόλεως, Αιόλου, Όλγας, Ηρώδου Αττικού, Σίνα και Ρήγα Φεραίου

Το εμπορικό τρίγωνο που περικλείεται από τις οδούς Μητροπόλεως – Ερμού – Αθηνάς – Σταδίου και το τμήμα της οδού Ερμού από την οδό Αθηνάς έως την οδό Αγ. Ασωμάτων και η Πλάκα που περικλείεται από τις οδούς Μητροπόλεως – Ερμού – Αγίων Ασωμάτων – Αποστόλου Παύλου – Διονυσίου Αρεοπαγίτου – Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας – Φιλελλήνων.

Αίθριος καιρός - Αθήνα

Επίσης θα επεκταθούν τα πεζοδρόμια στην Πανεπιστημίου και στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος με αντίστοιχη μείωση των λωρίδων κυκλοφορίας.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,288LikesΚάντε Like
88,446 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ