Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
22.2 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΠώς θα ήθελαν το ξενοδοχείο οι ταξιδιώτες σύμφωνα με έρευνα

Πώς θα ήθελαν το ξενοδοχείο οι ταξιδιώτες σύμφωνα με έρευνα

Με τσεκ ιν μέσω κινητού και με τηλεόραση, φωτισμό και θερμοκρασία στα μέτρα του επισκέπτη καθώς και με σνακ της προτίμησής τους, φαντάζονται οι ταξιδιώτες τα ξενοδοχεία του μέλλοντος.

Αποτέλεσμα εικόνας για hotel room

Σε έρευνα που διενήργησε η ένωση ψηφιακών τεχνολογιών Bitkom σε δείγμα 1.012 καταναλωτών, 7 στους 10 προσδοκούν από το ξενοδοχείο να γνωρίζει πότε βρίσκονται στο δωμάτιο και πότε όχι, ώστε να αποφεύγονται ανεπιθύμητες ενοχλήσεις.

- Advertisement -
 Το 28% επιθυμεί να έχει τον έλεγχο του φωτισμού, της θερμοκρασίας και της μουσικής στο δωμάτιο μέσω εφαρμογής στο κινητό ή με φωνητική εντολή.Ένας στους 4 σχεδόν θα ήθελε στο μέλλον να κανει τσεκ ιν με ρομπότ χωρίς να χρειάζεται να περιμένει. Το 19% θα ήθελε να μπορεί να ξεκλειδώνει την πόρτα του δωματίου χρησιμοποιώντας εφαρμογή του κινητού.

bora-bora-3023437_1920
Οι προσδοκίες των ταξιδιωτών από τα ξενοδοχεία του μέλλοντος είναι υψηλές και οι ευκαιρίες που έχουν τα ξενοδοχεία στην προσέλκυση νέων πελατών αυξάνονται μέσω των τεχνολογικών καινοτομιών που μπορούν να εισάγουν. Ιδιαίτερα στα νεανικά κοινά πολλές υπηρεσίες, οι οποίες ήδη προσφέρονται σήμερα μέσω της τεχνολογίας, μπορεί να αποτελέσουν αποφασιστικό ρόλο στην πραγματοποίηση κράτησης.

Τα κάστρα που θα σας κάνουν ήρωες παραμυθιού

Υπάρχει επίσης μεγάλο ενδιαφέρον για νέες υπηρεσίες που θα είναι δυνατό να παρέχονται στο μέλλον. Για παράδειγμα, 8 στους 10 ερωτηθέντες είπαν ότι επιθυμούν να χρησιμοποιούν μια υπηρεσία που αυτόματα θα καλεί ταξί για μεταφορά στο αεροδρόμιο σε δεύτερο χρόνο, όταν η πτήση έχει καθυστέρηση.

Η εικονική πραγματικότητα παίζει σημαντικό ρόλο, με το 54% να αναφέρει ότι θα έκανε ένα εικονικό ταξίδι ακόμα και σε φανταστικό προορισμό από τον καναπέ του. Στις ηλικίες 16-29 το ποσοστό αυτό ανεβαίνει το 67%. Το 48% του γενικού δείγματος δήλωσε ότι θα επιθυμούσε να παρακολουθεί βίντεο 360 μοιρών από προορισμούς φορώντας γυαλιά εικονικής πραγματικότητας.

Πηγή: protothema.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,269LikesΚάντε Like
88,479 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ