Το πολυτελές ξενοδοχείο Ritz-Carlton στο Ριάντ είναι τόπος συνάντησης και διαμονής στελεχών, γαλαζοαίματων και μελών ξένων κυβερνήσεων. Τώρα όμως φαίνεται ότι έχει γίνει… κέντρο κράτησης.

Πάνω από 30 Σαουδάραβες πρίγκιπες και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι συνελήφθησαν το Σάββατο, στο πλαίσιο επιχείρησης κατά της διαφθοράς. Τουλάχιστον κάποιοι από αυτούς κρατούνται στο πεντάστερο ξενοδοχείο, σύμφωνα με το Reuters και τη Wall Street Journal.

Σύμφωνα με το CNN, ιστοσελίδες για κρατήσεις εμφανίζουν το ξενοδοχείο των 492 δωματίων με απόλυτη πληρότητα έως τα τέλη Νοεμβρίου. Μέλος της ομάδας μάρκετινγκ του Ritz-Carlton δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα αρχίσουν να δέχονται ξανά κρατήσεις από την 1η Δεκεμβρίου.

Κάποιοι χρήστες του Twitter ανέφεραν ότι πελάτες αναγκάστηκαν να φύγουν από το ξενοδοχείο το σαββατοκύριακο, ενώ έχουν διακοπεί η επικοινωνία με το Ritz-Carlton, σύμφωνα με το CNN. «Εξαιτίας απρόβλεπτων καταστάσεων οι τηλεφωνικές γραμμές και η σύνδεση στο διαδίκτυο του ξενοδοχείου είναι αποσυνδεδεμένες μέχρι νεοτέρας», αναφέρει στην ιστοσελίδα του το ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με τον Guardian, το πρωί του Σαββάτου επιχειρηματίες που έμεναν στο Ritz-Carlton ειδοποιήθηκαν να μαζέψουν τα πράγματά τους και να κατέβουν με τις αποσκευές τους στο λόμπι, χωρίς να τους δοθεί εξήγηση. Τους μετέφεραν σε άλλα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας και λίγη ώρα έφτασαν εκεί οι «κρατούμενοι».

- Advertisement -

✨🎄 All inclusive Christmas deal: Χριστούγεννα στη Βιέννη με προσφορά για 5 ημέρες μόλις 275€!

Πάντως, αν πράγματι κρατούνται εκεί οι πρίγκιπες και οι αξιωματούχοι, σίγουρα δεν περνούν άσχημα. Τα δωμάτια του ξενοδοχείου περιλαμβάνουν βασιλικές σουίτες, έχει σπα μόνο για άνδρες, αρκετά πολυτελή ξενοδοχεία και ατελείωτους κήπους.

Εκεί είχε μείνει ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την επίσκεψή του στη Σαουδική Αραβία τον Μάιο, ενώ στα τέλη Οκτωβρίου το ξενοδοχείο φιλοξένησε τεράστιο συνέδριο που χαρακτηρίστηκε ως «το Νταβός της ερήμου» και στο οποίο μετείχαν περισσότεροι από 3.500 επιχειρηματίες και κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Casa Batllό: Το αρχιτεκτονικό αριστούργηµα του Antoni Gaudi!

 

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ