Το «Thalatta Seaside» χαρακτηρίζεται από τις απλές συνθετικές χειρονομίες, τους καθαρούς όγκους και το μοντέρνο αρχιτεκτονικό του ύφος. Αποτελεί έναν ιδιωτικό μικρόκοσμο, που κτιριακά μεταμορφώνεται σε πεδίο υποδοχής και φιλοξενίας «προκαλώντας» τον επισκέπτη να το εξερευνήσει.

Το ξενοδοχείο αναπτύσσεται επάνω σε δύο άξονες, που κάθετοι μεταξύ τους δημιουργούν ένα νοητό σταυρό. Ο πρώτος άξονας είναι αυτός της κύριας εισόδου και ο δεύτερος αυτός που οδηγεί από την παραλία στα δωμάτια.

- Advertisement -

Στην τομή αυτών αναπτύσσονται οι χώροι υποδοχής, η πισίνα, το μπαρ και το εστιατόριο του ξενοδοχείου.

Γιορτάστε το Δεκαπενταύγουστο με τη Ryanair με εισιτήρια από 14,99 ευρώ!!!Ισχύει για κρατήσεις ως τις 14/8!

Thalatta SeasideThalatta Seaside
Το κτίριο υποδοχής, μέσω της μεγάλης διαφάνειας, μετατρέπεται σε ένα μεγάλο στέγαστρο, όπου τα όρια μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου τείνουν να είναι δυσδιάκριτα, οι κινήσεις γίνονται άναρχα και το νερό δείχνει να εισβάλλει σε όλους τους χώρους του. Το μόνο στοιχείο, που σκόπιμα διακόπτει αυτήν τη σχέση, είναι η γέφυρα που δημιουργεί μια διαδρομή επάνω από την πισίνα και οδηγεί στην παραλία.

Thalatta Seaside

Το αρχοντικό στη Μεσσάρια της Σαντορίνης που μετατράπηκε σε ένα εντυπωσιακό ξενοδοχείο!(photos)

Thalatta SeasideThalatta Seaside
Τα δωμάτια βρίσκονται εκατέρωθεν του περιπάτου και σε σταθερή γωνία 45° σε σχέση μ’ αυτόν, έτσι ώστε να τους παρέχονται η επιθυμητή ιδιωτικότητα και η απρόσκοπτη θέα.

«Τρυπώσαμε» στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο που ανήκει στον Κριστιάνο Ρονάλντο στη Πορτογαλία!(photos)

Παρόλο το μεγάλο όγκο του οικοδομήματος, έγινε προσπάθεια να διατηρηθεί η επιθυμητή ανθρώπινη κλίμακα. Σε αυτό συνετέλεσαν η διάσπαση των όγκων σε επίπεδο κατοικίας, το χαμηλό ύψος του κεντρικού κτιρίου, τα υλικά και τα χρώματα.

Τα κτίρια δωματίων είναι επιχρισμένα και βαμμένα σε μια γκριζο-καφέ απόχρωση, ενώ το κεντρικό κτίριο είναι βαμμένο λευκό με σκοπό να «δείξει» τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του.

Η μόνη αντίθεση παρατηρείται στις γέφυρες που συνδέουν τα κτίρια στο επίπεδο του ορόφου, οι οποίες για να ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους όγκους είναι μεταλλικές και το βράδυ μέσω του κρυφού φωτισμού από την κουπαστή, δίνουν «ρυθμό» στον περίπατο του επισκέπτη.

Thalatta SeasideThalatta Seaside
Thalatta Seaside

Thalatta SeasideThalatta Seaside

πηγή:monoews.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ