Η «πόλη του νερού» όπως αποκαλείται το Τρεβίζο βρίσκεται στη βορειοανατολική Ιταλία στη συμβολή των ποταμών Botteniga και Sile.

Πανέμορφα κανάλια, καταπράσινα τοπία και αμπελώνες, γραφικές πλατείες και μεσαιωνικά κτίρια συνθέτουν μια μαγική εικόνα και υπόσχονται μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία.

- Advertisement -

Διαβάστε ακόμα: Προσφορά – Πάσχα στην Κέρκυρα για οικογένειες. δωρεάν διαμονή για το παιδί

Ο επισκέπτης μπορεί να κάνει βαρκάδα στα κανάλια που διατρέχουν την πόλη και να σεργιανίσει στα δρομάκια με τα παμπάλαια διώροφα με τις καμάρες.

Το μικροσκοπικό κανάλι της Santa Maria dei Battuti είναι ιδανικό για ρομαντικές βόλτες.

Tο Τρεβίζο περιστοιχίζεται από βενετσιάνικά τείχη που χρονολογούνται από το 1515 ενώ η μαρμάρινη πύλη Πόρτα Σαν Τομάζο αποτελεί τη βόρεια είσοδο για την πόλη και είναι διακοσμημένη με ένα φτερωτό λιοντάρι.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τον Καθεδρικό Ναό Il Duomo που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Πέτρο και χρονολογείται από το 1520.

Ο ναός του Αγίου Φραγκίσκου χρησιμοποιούνταν κάποτε από τα στρατεύματα του Ναπολέοντα ως στάβλος ενώ ο ναός του Αγίου Νικολάου είναι χτισμένος σε γοτθικό ρυθμό με ενετικά στοιχεία του 13ου αιώνα.

Στην πλατεία του Αγίου Λεονάρδου βρίσκεται η παλιά αγορά της πόλης ενώ η κεντρική πλατεία των Λόρδων φιλοξενεί δυο επιβλητικά παλάτια.

Στην πλατεία Ρινάλντι βρίσκονται τα τρία παλάτια της οικογένειας Rinaldi, το πρώτο από τα οποία χτίστηκε το 12ο αιώνα.

Το Παλάτσο ντι Ποντεστά χρονολογείται από τα τέλη του 15ου αιώνα και στεγάζει το Δημαρχείο και το Παλάτσο ντέι Τρετσέντο που χτίστηκε το 13ο με 14ο αιώνα.

Ο εντυπωσιακός κήπος «Giardino Fenologico Alessandro Marcello» και οι Βοτανικοί Κήποι «Orto Botanico Conservativo Carlo Spegazzini» γεμίζουν χρώματα και αρώματα τον επισκέπτη.

Στην πινακοθήκη του Τρεβίζο στο Δημοτικό μουσείο μπορεί να θαυμάσει κανείς τους πίνακες των σημαντικότερων εκπροσώπων της βενετσιάνικης ζωγραφικής, από τον Τιτσιάνο μέχρι τον Τζιοβάνι Μπελίνι.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

trevizo_xartisΤρεβίζο, Ιταλία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση από Αθήνα και Θεσσαλονίκη και η διάρκεια του ταξιδιού εξαρτάται από την πτήση ανταπόκρισης που θα επιλέξετε.

ΤΡΕΒΙΖΟ ΙΤΑΛΙΑΤΡΕΒΙΖΟ ΙΤΑΛΙΑΤΡΕΒΙΖΟ ΙΤΑΛΙΑ

ΤΡΕΒΙΖΟ ΙΤΑΛΙΑ

ΤΡΕΒΙΖΟ ΙΤΑΛΙΑΤΡΕΒΙΖΟ ΙΤΑΛΙΑ

ΤΡΕΒΙΖΟ ΙΤΑΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ