Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
19 C
Athens
ΑρχικήΕυ ΖηνDecoΞεστόλισμα: Εξυπνοι τρόποι να αποθηκεύσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο, φωτάκια, στολίδια

Ξεστόλισμα: Εξυπνοι τρόποι να αποθηκεύσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο, φωτάκια, στολίδια

Από σήμερα το χριστουγεννιάτικο δέντρο δεν έχει λόγο ύπαρξης στο σαλόνι του σπιτιού. Ετσι, πρέπει σιγά σιγά να ξεστολιστεί και να αποθηκευτεί τόσο το ίδιο, όσο και τα φωτάκια του. 

Πώς όμως μπορεί κανείς να τα αποθηκεύσει όλα αυτά με τέτοιο τρόπο που ο στολισμός του δέντρου την επόμενη χρονιά θα είναι παιχνιδάκι και όχι ένας εφιάλτης κατά τον οποίο θα πρέπει να ξεμπερδέψετε τα χιλιομπερδμένα φωτάκια, να ξεσκονίσετε το σκονισμένο δέντρο και να πετάξετε τα κατεστραμμένα (κατά το στρίμωγμα στο πατάρι) στολίδια.

Μια ονειρική φάρμα βγαλμένη σαν από παραμύθι πολύ κοντά στην Αθήνα!

- Advertisement -

Ιδού μερικοί έξυπνοι τρόποι: 

Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Παρόλο που τα περισσότερα χριστουγεννιάτικα δέντρα αγοράζονται με ένα κουτί αποθήκευσης πολλές φορές αυτό το κουτί είτε χαλάει και σκίζεται από την πολυετή χρήση είτε πιάνει πάρα πολύ χώρο. Πώς αλλιώς μπορείτε να αποθηκεύσετε λοιπόν;

Ξεστόλισμα: Εξυπνοι τρόποι να αποθηκεύσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο, φωτάκια, στολίδια [εικόνες]

Πέρα από τις ειδικές τσάντες με φερμουάρ που διατίθενται στο εμπόριο, υπάρχουν και άλλες έξυπνες και ανέξοδες λύσεις:

  • Τα σεντόνια

Το μόνο που θα χρειαστείτε για την αποθήκευση είναι τρία παλιά σεντόνια που δεν χρησιμοποιείτε πια. Ξεκινήστε χωρίζοντας το δέντρο σας στα 3-4 μέρη του (εξαρτάται από τα κομμάτια από τα οποία αποτελείται).

Συνεχίστε παίρνοντας το ένα σεντόνι και απλώνοντάς το στο πάτωμα. Βάλτε από πάνω το ένα κομμάτι του δέντρου και αρχίστε να το τυλίγετε με το σεντόνι κάνοντας κόμπους στις άκρες του έτσι ώστε να κλείσει καλά από όλες τις μεριές. Είναι πολύ βολικό να έχετε κόψει και μερικές λωρίδες από κάποιο άλλο, παλιό σεντόνι και να δέσετε με 2-3 από αυτές το δέντρο έτσι ώστε να είναι καλά σφραγισμένο. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα κομμάτια του δέντρου σας. Έπειτα αποθηκεύστε τις «σακούλες» σε ασφαλές σημείο του σπιτιού (σε κάποια αποθήκη ή πατάρι) και αφήστε τες εκεί μέχρι τις επόμενες γιορτές.

  • Παλιές ζώνες

Χρησιμοποιείστε παλιές ζώνες που δεν φοράτε πια για να δέσετε τα κλαδιά του χριστουγεννιάτικου δέντρου και να είναι ευκολότερο στην αποθήκευσή του.

Ο γρίφος που έχει τρελάνει το διαδίκτυο! Ποια από τις δύο είναι η μητέρα του παιδιού; Το 95% απαντάει λάθος!

  • Σωλήνες

Χρησιμοποιείστε σωλήνες για να τοποθετήσετε τα κομμάτια από το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τυλίξτε κάθε στρώση του δέντρου με σπάγγο και βάλτε τα σε ξεχωριστούς σωλήνες.

Φωτάκια

  • Κρεμάστρα

Άλλη μια έξυπνη και ωραία ιδέα για να αποθηκεύσετε τα φωτάκια, είναι να τα τυλίξετε σε μια κρεμάστρα. Με αυτόν τον τρόπο τα φωτάκια σας δεν πρόκειται να μπλεχτούν ποτέ.

Κόβουν την ανάσα! Τα πιο όμορφα εθνικά πάρκα της Ευρώπης

Στολίδια

  • Πλαστικά ποτήρια

Χρησιμοποιείστε πλαστικά ποτηράκια για να τα κολλήσετε σε ένα κουτί από χαρτόνι και να τοποθετήσετε στο καθένα τις χριστουγεννιάτικες μπάλες. Έτσι τα στολίδια θα είναι τακτοποιημένα και θα αποφύγετε τον κίνδυνο να σπάσουν.

  • Παλιά πλαστικά κουτιά

Τα παλιά πλαστικά κουτιά είναι ιδανικός αποθηκευτικός χώρος, και μπορείτε να προσθέσετε οριζόντια στηρίγματα για να κρεμάτε τα στολίδια.

  • Θήκες αβγών και μήλων

Χρησιμοποιείστε τις θήκες των αυγών για να αποθηκεύσετε τις χριστουγεννιάτικες μπάλες και τις θήκες των μήλων για να τοποθετήσετε τα μεγαλύτερα στολίδια.

Πηγή:iefimerida.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,253LikesΚάντε Like
88,403 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ