Γεμάτη εκπλήξεις και όμορφες παραλίες η Γκόα διαθέτει ένα μοναδικό μείγμα ανατολικού και δυτικού πολιτισμού, το οποίο δημιουργεί μια ασύγκριτη ατμόσφαιρα.

- Advertisement -

Χίπις και εξωτικές παραλίες στο μικροσκοπικό κομμάτι της Ινδίας

Είναι μία από τις 28 Ομόσπονδες Πολιτείες που συγκροτούν σήμερα την Ινδία. Αποτελούσε πορτογαλική αποικία μέχρι το 1961 και αυτό φαίνεται έντονα στην αρχιτεκτονική των κτιρίων και στα χρώματα ενώ ήταν το άνδρο των χίπις από τη δεκαετία του ’60.

Ταϊλάνδη: τι πρέπει οπωσδήποτε να δείτε και να κάνετε

Ψηλοί φοίνικες, λευκή άμμος και καθαρά καταγάλανα νερά περιμένουν τον επισκέπτη στο μικροσκοπικό κομμάτι της Ινδίας που συνορεύει με την Αραβική Θάλασσα.

Η εξωτική πολιτεία αποτελεί ένα μωσαϊκό ινδικού και ευρωπαϊκού πολιτισμού. Ο επισκέπτης μπορεί να ανέβει σε ελέφαντες, να ξεναγηθεί σε ναούς ή να κάνει βαρκάδα στον ποταμό Σαλ.

Είναι αυτό το πιο απομονωμένο ξενοδοχείο στον κόσμο;

ΓΚΟΑ ΙΝΔΙΑ

Στην πρωτεύουσα Panjim στη βόρεια Γκόα μπορεί να δει κανείς από κοντά παλιά κάστρα, ευρωπαϊκά αρχοντικά, πολυάριθμες κατάλευκες εκκλησίες και μοναστήρια, με τον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό της Παναγίας της Αμώμου να ξεχωρίζει.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το δημοφιλές Καντολίμ, το χωριό-θέρετρο Καλανγκούτ με παζάρια και εστιατόρια με τοπικά εδέσματα. Οι πιο γνωστές παραλίες είναι η Calangute και η Anjuna που αποτελούσε το αγαπημένο στέκι των χίπις που κατασκήνωναν εκεί για μήνες. Η παραλία Morjim είναι το σπίτι για ένα από τα μικρότερα είδη θαλάσσιων χελωνών στον κόσμο, τις Olive Ridley.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

goamap

Γκόα / Ινδία

Διαφορά ώρας: 2 ώρες και 30 λεπτά μπροστά

Από σήμερα σε ισχύ τα νέα μέτρα για την Αττική - τι αλλάζει σε εργασία, διασκέδαση και κοινωνικές εκδηλώσεις

Νόμισμα: Ρουπία (1 ευρώ ισοδυναμεί με 72 Ρουπίες)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης μέσω Ντόχα είναι 10 ώρες και 50 λεπτά από την Αθήνα και 11 ώρες και 30 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Ντόχα.

ΓΚΟΑ ΙΝΔΙΑ

ΓΚΟΑ ΙΝΔΙΑ

ΓΚΟΑ ΙΝΔΙΑ

ΓΚΟΑ ΙΝΔΙΑ

Πηγή: newsbeast.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ